Primer de Maig: proposem polítiques actives d’ocupació des del municipalisme

 

Compromís per València ha participat en la manifestació del Primer de Maig que ha recorregut este matí el centre de la ciutat. Sota el lema “Pel treball i la dignitat #ambValentia”, els regidors, diputats, militants i simpatitzants de la formació han participat de la multitudinària marxa. El regidor de Compromís i candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha expressat la seua “ferma convicció que els treballadors i treballadores han de recuperar els drets laborals perduts al llarg d’esta crisi-estafa, però com sempre ha ocorregut històricament, hauran de batallar per aconseguir-ho. En Compromís creiem que des del municipalisme es poden dur a terme polítiques actives d’ocupació; només cal voluntat política per a implementar-les, perquè esta ciutat no aguanta per més temps unes xifres d’atur rondant els 90.000 parats”.

Com a exemple, Ribó ha posat damunt la taula les propostes que Compromís per València ha llançat en matèria laboral: l’aposta decidida de l’administració local per l’I+D+i, així com establir ponts de cooperació amb les universitats i els parcs tecnològics que envolten la ciutat. També ha proposat canviar les polítiques conservadores del PP basades únicament en fer augmentar la bombolla immobiliària a base d’especulació, per alternatives sostenibles basades en la rehabilitació de vivenda i suficiència energètica, de manera que es done eixida a l’ “economia verda”. Compromís aposta per la modernització i coordinació de l’Agència Municipal d’Ocupació amb la resta de serveis de recerca de treball, així com impulsar un Pacte Local per l’Ocupació, amb els agents socials, i facilitar el cooperativisme i elcoworking en la ciutat. El comerç de proximitat i la dinamització dels creadors autòctons també són una part fonamental de les propostes de Compromís per València, que demanda una atenció especial sobre aquells sectors poblacionals més vulnerables davant l’atur.

Per últim, Joan Ribó, ha recordat que “des de Compromís per València hem treballat amb valentia pels drets dels treballadors i treballadores, començant pels propis empleats de l’administració. Així, hem aconseguit l’aprovació per unanimitat d’una moció en què s’inclouen clàusules socials en la política de contractació del consistori”.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *