Hernan Mir, guionista de falles i divulgador, és la persona designada pel Grup Municipal Compromís per a participar del jurat que triarà les falles municipals de 2016.

Compromís assegura que des del nou govern municipal s’apostarà per una falla amb projecció exterior, de combustió més neta i accessible per a totes i tots.

Per quart any consecutiu, el Grup Municipal Compromís confia en un professional relacionat amb el món faller per a participar del jurat seleccionador dels projectes municipals. Enguany, l’experimentat guionista i divulgador faller Hernan Mir és qui participarà d’este jurat, que la formació valenciana vol composat per agents pròxims al món de la festa i no per càrrecs polítics.

Hernan Mir, que també és faller, codirector de la publicació Cendra i autor de diversos apropòsits i obres de teatre faller, es converteix per tant en el quart jurat professional que participa en l’elecció de les falles municipals. Durant la legislatura que ara acaba, Compromís ha estat l’únic grup que ha delegat la seua representació en professionals com el dibuixant Ortifus, l’il·lustrador Sento Llobell, i el dissenyador de Socarrat Estudio, Vicent Sanfélix . Tots ells amb una acreditada experiència en la ideació i disseny de falles.

La regidora de l’àrea de Festes, Pilar Soriano, ha destacat com cedir la representació de Compromís a Hernan Mir “és coherent, una vegada més, amb la reivindicació de Compromís de posar en valor les falles, des del mateix moment de la seua elecció, amb un jurat qualificat”. Soriano ha anunciat que des del pròxim govern municipal “juntament amb esta aposta per una elecció amb criteris fallers i artístics, també es donarà cabuda a la participació de xiquetes i xiquets en la tria de la falla infantil.”

El també candidat per Compromís per València, Pere Fuset, ha avançat que, mitjançant la redacció d’unes noves bases, la formació apostarà per unes falles municipals “de caràcter singular, amb vocació de projecció exterior, tendents a la innovació i amb estímuls per a la participació de joves artistes”. Fuset considera que “en la falla de totes i tots cal garantir aspectes com poder rodar el cadafal, la visibilitat dels cartells o l’adaptació per a les persones amb diversitat funcional, mitjançant textos en braille i maquetes palpables”.

La formació valencianista també prestarà atenció a l’espectacularitat de la Cremà de la falla municipal, “per ser la més seguida en directe i per televisió”, motiu pel qual apostarà per “primar materials de construcció i combustió més sostenible”. Unes característiques que, segons asseguren Fuset i Soriano, “arribaran amb la presència de Compromís al govern municipal i incidiran positivament en la imatge de les Falles dins i fora de la nostra ciutat”.