Compromís exigeix a l’equip de govern municipal que assegure les beques-menjador als escolars dels centres públics municipals Fernando de los Ríos, Santiago Grisolía i del Centre Municipal de Benimaclet. La regidora Consol Castillo lamenta que la regidoria d’Educació només es comprometa a este pagament “en funció del pressupost del Servici d’Educació”, tal i com s’especifica en una resposta per escrit a Compromís.

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha lamentat que l’equip de govern local no aclarisca el futur de les beques-menjador en els Centres municipals d’Educació Infantil i Primària. Així, segons consta en la resposta per escrit que dóna el regidor d’Educació a la representant de Compromís, el pagament de les beques-menjador podria tindre lloc fins al pròxim mes de maig del 2015, però sempre “en funció del pressupost del Servici d’Educació”. Esta última apreciació, segons Castillo, “ens crida poderosament l’atenció, perquè ens temem que els puguen dir als pares i mares de les escoles municipals, que el pressupost del Servici d’Educació no tinga prou diners per a fer front a les beques. Els xiquets i xiquetes dels centres municipals Fernando de los Ríos, Santiago Grisolía i del Centre Municipal de Benimaclet estan constantment en un limbo entre l’Ajuntament i la Conselleria d’Educació, sense que cap administració se n’haja responsabilitzat. Exigim un respecte cap a les famílies que escolaritzen els seus fills en estos centres, i que se’ls assegure en temps i forma la concessió de les beques-menjador d’enguany”.

La regidora Castillo ha recordat que el diputat de Compromís, Josep Maria Pañella ja va preguntar a la consellera d’Educació per les beques de menjador per als xiquets d’estos centres, i l’administració autonòmica es va desentendre de la situació derivant la problemàtica a l’administració local: “mentre uns i altres han jugat a passar-se la pilota, les famílies no han rebut la beca-menjador que els correspon, i encara a dia de hui, en la recta final del curs escolar, ningú els assegura que se’ls atorgue eixa ajuda que els xiquets dels altres centres sí reben. Es tracta, òbviament, d’una gestió descuidada que deixa en la indefensió a uns pares que ja no saben a qui adreçar-se”.

En la resposta per escrit que la regidoria d’Educació dóna ara a la representant de Compromís, s’especifica que per a la baremació de l’alumnat per a ser destinatari de l’ajuda s’usarà la que ja va fer la conselleria d’Educació, i que la relació de xiquets becats se sabrà quan es resolga la convocatòria, tot i que esta ja s’ha tramitat. La regidora Consol Castillo havia formulat les preguntes al respecte en l’últim Ple del consistori.