La regidora Consol Castillo ha denunciat que hi ha centres, com el CEIP Fernando de los Ríos, que des de fa més d’un mes no compta amb professor d’anglés. Una situació que l’equip municipal encara no ha resolt.

El Grup Municipal Compromís denuncia que els Centres d’Educació Infantil i Primària depenents de l’Ajuntament de València no fan efectives les substitucions de professorat. L’últim cas, tal i com ha explicat la regidora Consol Castillo “és el de les substitucions de l’assignatura d’anglés. Ara mateix hi ha 3 baixes i en cap dels centres s’està impartint la docència completa d’esta matèria. És especialment preocupant el cas del Centre Municipal Fernando de los Ríos, ja que fa més d’un mes que els xiquets i xiquetes no reben cap classe d’anglés. Un problema que s’ha estés al centre Santiago Grisolía, que l’any passat ja va viure una situació similar. Demà es reuneix la mesa laboral de l’Ajuntament i esperem que d’una vegada per totes es pose solució a esta situació, encara que arribe tard per la mala gestió que en fa l’equip de govern”.

Davant d’esta situació, la regidora Consol Castillo ha exigit “que l’alumnat de les escoles públiques municipals tinga el mateix dret que qualsevol altre xiquet a rebre amb normalitat un ensenyament de qualitat”. Per això, en el pròxim Ple, demanarà “una solució efectiva i ràpida, que pot passar per l’obertura d’una borsa de treball que cobrisca les necessitats laborals d’estos centres o, en el seu defecte, que l’Ajuntament s’acullga a la borsa de treball de la conselleria d’Educació. Perquè com sempre quan parlem d’educació universal i de qualitat, el PP mira cap a un altre costat”.