El Grup Municipal presenta per al pròxim Ple de l’Ajuntament una moció on es demana que la contractació que faça l’Ajuntament amb qualsevol empresa incloga clàusules que asseguren la igualtat salarial home-dona. També s’hauria d’incloure la necessitat d’emplear parats de llarga durada i persones amb difícil accés al mercat laboral, així com el foment de la contractació indefinida, i una disminució de les diferències de sou entre alts càrrecs i treballadors.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha animat “a tots els regidors i regidores del PP, però especialment a les dones, a votar en consciència i a favor d’esta moció. Legalment és possible fer-ho, i èticament és una necessitat de primer ordre, i una obligació per a qualsevol representant públic”.

El 22 de febrer, en el dia per la igualtat salarial entre homes i dones, el Grup Municipal Compromís ha mostrat la seua convicció en la necessitat d’implementar mesures que facen inviable la discriminació cap a les dones, en este cas en matèria salarial. Per això, el portaveu del Grup Municipal, Joan Ribó, presentarà en el pròxim Ple un seguit de mesures per propiciar la igualtat home-dona. Així, Compromís proposa introduir en els Plecs de Condicions per a noves contractacions municipals clàusules on la igualtat salarial siga una obligació per a poder contractar amb l’Ajuntament. Segons ha dit Ribó, “és tota una incongruència que algunes regidores del PP vulguen figurar en la reivindicació de salaris igualitaris, però a l’hora de la veritat no facen res per fer-ho realitat; animem a tots els regidors i regidores del PP, però especialment a les dones, a votar en consciència i a favor d’esta moció. Legalment és possible fer-ho, i èticament és una necessitat de primer ordre, i una obligació per a qualsevol representant públic”.

Cal tindre en compte que a l’estat espanyol la bretxa salarial entre homes i dones arriba al 23%. Dit d’una altra manera: Una dona ha de treballar 84 dies més a l’any per a guanyar el mateix que un home.

La moció que presenta Compromís, a més, pretén que les clàusules de contractació de l’Ajuntament també incloguen la necessitat de contractar persones en situació d’especial vulnerabilitat per accedir al mercat laboral, com són els parats de llarga duració, o les persones amb diversitat funcional, així com aquelles que per qualsevol motiu de discriminació se’ls aparta del món laboral. Ribó ha assenyalat com una obligació de la institució municipal el foment de la contractació indefinida dels seus treballadors, així com la disminució de les diferències salarials entre els alts càrrecs i els treballadors.

Vols escoltar al portaveu Joan Ribó defensar la igualtat salarial entre homes i dones?  Dóna-li al Play!