· El Grup Municipal Compromís ha rebut les queixes del sector audiovisual valencià, que reclama facilitats per poder rodar a València projectes fílmics, televisius o publicitaris. Actualment els equips de rodatge veuen endarrerits innecessàriament els seus calendaris de producció a causa de la mala gestió d’allò que podria ser una veritable eina de publicitat per a la ciutat.

· El portaveu de Compromís, Joan Ribó, proposa a l’Ajuntament dos maneres senzilles i alhora efectives d’atraure les produccions audiovisuals: “centralitzar totes les tasques administratives en una finestreta única, que agilite els permisos, i crear una veritable Film Office autònoma, com la que tenen a Madrid, Barcelona o Sevilla, ja que la valenciana és una mera extensió de la Fundació València Turisme Convention Bureau, totalment inoperativa. El PP no ha tingut prou amb tancar RTVV i anihilar tot el sector valencià, sembla que també vol espantar qualsevol proposta audiovisual vinga d’on vinga”.

Les productores audiovisuals estan patint els efectes nocius de la nefasta gestió del PP en esta matèria. L’última queixa que ha arribat al Grup Municipal Compromís té relació amb les nombroses dificultats que estan tenint estes productores per a rodar a València projectes fílmics o publicitaris. Actualment, els equips de rodatge veuen endarrerits innecessàriament els seus calendaris, després que s’haja eliminat la finestreta que centralitzava totes les seues peticions, i la competència haja passat a dependre del departament de Via Pública. A més de ser poc efectiva, esta mesura és una veritable humiliació per a uns equips de treball que precisen de la major flexibilitat per a poder dur a terme la seua feina que, al capdavall, ve a ser una veritable eina de publicitat per a la ciutat.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament, Joan Ribó, proposa dos maneres senzilles i alhora efectives d’atraure les produccions audiovisuals: “en primer lloc, s’han de centralitzar totes les tasques administratives en una finestreta única que agilite els permisos i les gestions que s’han de fer per rodar en exteriors, i d’altra banda, cal crear una veritable Film Office com la que tenen la resta de ciutats, com Madrid o Barcelona, ja que la valenciana és a hores d’ara una mera extensió de la Fundació València Turisme Convention Bureau, totalment inoperativa”.

El sector calcula que només en anuncis publicitaris, la ciutat de València ha perdut ja més de 500.000 euros des que es va eliminar la finestreta que fins ara s’encarregava d’estos assumptes. Només l’últim contracte fallit ha suposat unes pèrdues per al consistori de 200.000 euros, “únicament imputables a la ineficiència d’un equip de govern anquilosat i encallat en el passat”, ha afegit Ribó, qui conclou: “El PP no ha tingut prou amb tancar RTVV i anihilar tot el sector, sembla que també vol espantar qualsevol proposta audiovisual vinga d’on vinga”.

El Grup Municipal ha presentat un seguit de preguntes per al Ple de desembre perquè l’equip de govern explique la seua gestió en esta matèria.