Davant la situació de col·lapse que viu l’Albufera per falta d’aportacions d’aigua del Xúquer, Compromís demana a la Confederació Hidrogràfica que establisca un mínim d’abastiment que permeta la supervivència del llac.

La regidora de Compromís, Pilar Soriano, demana mesures concretes d’urgència: “d’una banda, la limitació de les extraccions d’aigua del Xúquer, tant per als tancats de caça i el camp de golf, com els que s’efectuen des de la Manxa oriental; i d’altra banda, que s’estudie la possibilitat d’amollar aigua de l’embassament de Tous”. En tot cas, segons apunta Soriano “el que cal és una política hídrica rigorosa i consensuada entre els agents implicats”.

 Davant la situació de col·lapse que viu l’Albufera per falta d’aportacions d’aigua del Xúquer, el Grup Municipal de Compromís demana a la Confederació Hidrogràfica que establisca un mínim d’abastiment que permeta la supervivència del llac. En este sentit, Compromís es mostra partidari de situar en 253 hm3/any l’aportació mínima a l’Albufera, dels quals, 121 hm3/any haurien de provindre directament del riu, mitjançant l’obertura de comportes de la presa de Tous. Esta és precisament la xifra que aportava l’any 2004 la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a la Comissió Europea, i que els estudis avalen com a òptima.

 Mentrestant, la regidora de Compromís, Pilar Soriano, demana mesures concretes d’urgència per a frenar “l’alarmant situació per la qual travessa l’Albufera. D’una banda, s’han de limitar les extraccions d’aigua del Xúquer, tant per als tancats de caça com per al camp de golf que hi ha situat al Parc Natural. Però també s’ha de limitar la sobreexplotació que pateix el riu per part dels regants de la Manxa Oriental. Estes mesures s’haurien de complementar amb la possibilitat, avalada pels tècnics, d’una obertura de comportes de la presa de Tous per a amollar aigua”.

 El problema, apunta Soriano, “és que estem davant de l’habitual política de pegats del PP, també en matèria hídrica: cal abordar els problemes hídrics que patim els valencians amb l’elaboració d’un Pla Hidrològic rigorós i que partisca del consens dels agents implicats”. En febrer passat, el grup de Compromís ja va presentar un seguit d’al·legacions al Pla de Conca de la Demarcació Hidrogràfica del Xúquer, on ja s’advertia de la situació que pateix hui l’Albufera. “Com sempre”, afirma Soriano, “el PP no va fer ningun cas al que anticipàvem i no van prendre en consideració les mesures que ja proposàvem”.

 Vols escoltar la regidora Pilar Soriano defensant l’abastiment d’aigua per a l’Albufera? Dóna-li al Play!

Vols llegir les al·legacions que ja férem referides a l’Albufera en el Pla de Conca del Xúquer? Ací les tens!