Els programes i entrades del Palau de la Mùsica de València es fan només en castellà

 

Les pàgines web municipals del Mercat de Colón, OCOVAL i l’empresa municipal AUMSA no tenen versió en valencià

 

 

Compromís ha denunciat que l’equip de govern de Rita Barberà margina als ciutadans que tenen el valencià com a llengua d’ús habitual. El Palau de la Mùsica de València ha passat a publicar els programes de la nova temporada i les entrades només en castellano, el que mostra una falta de sensibilitat amb la llengua pròpia dels valencians a un dels contenidors culturals més important de la ciutat, i que concentra una part important del pressupost municipal destinat a la cultura.

 

A més diferents webs municipals no tenen versió en valencià, entre elles la d’OCOVAL, l’Oficina de Coordinació d’Obres de València, l’empresa municipal AUMSA, Actuacions Urbanístiques de València o la web del Mercat de Colón, edifici emblemàtic del barri de l’eixample.

 

El monolingüisme imposat per l’equip de govern de Rita Barberà a més d’una discriminació als valencianoparlants, suposa un incompliment de l’Estatut d’Autonomia, de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià i del Reglament Municipal Sobre Ús i Normalització del Valencià a la Ciutat de València

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha declarat: “Des de Compromís exigim a les regidories responsables que complisquen amb la llei i publiquen la seua informació en la llengua pròpia dels valencians. La marginació als valencianoparlants és la tònica habitual de la senyora Barberà i el seu equip de govern i la venim denunciant des del primer dia que arribarem a l’Ajuntament i la continuarem denunciant si no compleixen amb la llei .”