Els plecs de les contractes municipals consten d’una clàusula de revisió de preus segons el IPC

 

La caiguda de preus durant els últims mesos permet actualitzar els preus que paga l’ajuntament a les empreses contractistes

 

Compromís ha presentat una moció a la comissió d’hisenda de setembre per a que l’Ajuntament revise els preus de les contractes municipals degut a la reducció de preus durant els últims mesos.

 

En els plecs administratius de les contractes municipals consten d’una clàusula de revisió de preus. En esta clàusula es regula l’actualització de preus de les diferents contractes cada dotze mesos, successivament des de l’adjudicació, en relació a la variació del IPC o a un altre índex de variació de preus similar.
En els últims mesos, han recordat des de Compromís, l’economia s’ha situat en una situació de disminució de preus generalitzada, el que ha provocat que l’IPC interanual durant els mesos de juliol i agost ha presentat xifres negatives, del -0,3 % i del -0,5% respectivament, i pareix  que segons les previsions macroeconòmiques esta situació es mantindrà durant uns mesos.
Normalment la revisió de preus de les contractes es fa a instància del contractista, degut a que el increment habitual de preus afavoreix els seus interessos. Degut a la situació actual de disminució de preus, esta revisió afavorirà als interessos municipals, ha recalcat el portaveu de Compromís, Joan Ribó.

 

Joan Ribó, ha declarat: ”L’equip de govern ha de defendre els interessos de l’Ajuntament, front als de les empreses contractistes. Amb la situació actual d’inflació negativa s’han de reduir les factures de les contractes que han de revisar preus a partit del primer de juliol, a més estos recursos es podran destinar a inversions per a fer front als efectes de la crisis.”