L’adaptació infringix la Llei de Patrimoni Històric al no respectar l’alineació nord-sud, ni la trama urbanística, ni el 90% dels edificis protegits

El informe de sostenibilitat econòmica està ple d’errors i inexactituds per a amagar la inviabilitat econòmica del projecte

Compromís ha presentat al•legacions a l’adaptació del PEPRI del Cabanyal, estes vint al•legacions volen demostrar la il•legalitat d’este projecte central en les polítiques de Barberà i el seu equip de govern.

Esta adaptació només està pensada per a continuar infringint la Llei de Patrimoni Històric, ja que no respecta ni la trama urbana del barri, ni l’alineació nord sud, intentant simular l’alineació dels edificis substituint-los per tanques verdes. A més es continua volent enderrocar el 90% dels edificis protegits en la zona BIC i el 93% dels edificis amb valor arquitectònic, que per a complir amb la llei caldria respectar en la seua totalitat.

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha defensat que la prolongació de l’avinguda Blasco Ibàñez és innecessària ja que les avingudes del Port i dels Tarongers connecten la resta de la ciutat amb el front marítim. A més ha ressaltat el valor arquitectònic del barri del Cabanyal com a atracció turística i diferenciador de la ciutat de València amb altres ciutats del món.

Respecte al informe de sostenibilitat econòmica des de Compromís han exigit la destitució de l’arquitecte que ho firma i gerent del Plan Cabanyal-Canyamelar S:A degut al gran número d’errors i inexactituds que presenta. Des de Compromís han exigit que es torne a fer un nou informe, que contemple la totalitat del PEPRI, i no només l’adaptació, ja que així ho preveu la legislació vigent i a més,des del moment que es va redactar el pla original, a l’any 2000, fins a l’actualitat els preus s’han incrementant en més d’un 40%.

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha declarat: “L’adaptació del Pla del Cabanyal és una mostra més de les polítiques erràtiques del Partit Popular, només és un intent d’eixir endavant de cara a la galeria, ja que des de l’equip de govern saben que este pla és totalment inviable amb la protecció actual del barri i amb la situació econòmica actual. El que caldria fer és retirar este projecte i reactivar urgentment el barri amb un pla integral de rehabilitació, els veïns i veïnes del Cabanyal no poden aguantar més eixides de Barberà”