En tot l’any hi han més dies d’horari reduït que ordinaris, 186 dies front a 179 dies

 “La ciutat de València mereix un servei de metro digne” ha destacat Joan Ribó

 

Compromís ha presentat una moció a la comissió d’urbanisme i transport de setembre demanant que l’ajuntament exigisca una millora significativa de les freqüències de pas del metro i el tramvia en l’àrea de València.

 

Com és evident en qualsevol ciutat del món i també en València, el metro i el tramvia són eines fonamentals per avançar en la mobilitat sostenible de la ciutat. El seu funcionament evita l’entrada de milers de vehicles diàriament en la ciutat així com la disminució de vehicles de veïns de València que circulen per la mateixa.

 

El metro de la nostra ciutat, però, té un funcionament precari en quant a freqüències de pas per les estacions de València i dels municipis del voltant. Si analitzem els horaris oferts per l’empresa en 2014 el número de dies amb horari reduït és superior al número de dies amb horari ordinari. Així entre dies festius, dissabtes i serveis entremitjos sumen 186 dies en 2014 quan els dies ordinaris o normals es queden en 179.

 

En València tenir un horari normal ja suposa temps de freqüència molt elevats i impropis del que s’anomena en tot el món com a metro. Si es compara entre els horaris de metro de València i altres ciutats europees, en horaris normals ciutats com Madrid i Barcelona tenen freqüències de 3-5 minuts, front als 10-15 minuts de la ciutat de València. Però amb horari reduït implica que la freqüència de pas de les unitats de metro és, moltes vegades de més de 25 minuts, molt superior que la freqüència dels trens de rodalies de Renfe cap a Castelló, Gandía o Xàtiva.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís per València
Joan Ribó, portaveu de Compromís per València

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha declarat: “El servei de FGV a la ciutat de València és lamentable, no podem continuar d’esta forma. Està provocant el desplaçament cap al cotxe particular de moltes persones empitjorant la situació de la mobilitat en València de forma considerable. Si això sumen les línees paralitzades com la
L2 o l’orbital, estem davant d’un altre greuge de la Generalitat fron els veïns de València, Barberà ha d’exigir a les institucions governades pel Partit Popular respecte cap a la nostra ciutat i els seus veïns
”.

Escolta l’àudio: Joan Ribó.MP3