El curs escolar comença amb la perpetuació dels barracons, aules segregades i manca de personal i recursos

 

A estos problemes es suma l’inici improvisat del curs i els problemes adscrits al districte únic establert a València este any

 

 

Des de Compromís han denunciat l’abandonament de l’escola pública per part de les institucions governades pel Partit Popular. L’inici de curs comença amb els problemes habituals com la perpetuació dels barracons a molts centres de la ciutat, la manca de personal i recursos, per la desaparició de les ajudes de material escolar, llibres i menjador i la segregació dels alumnes amb necessitats educatives especials, producte de l’increment constant del numero d’alumnes per aula.

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha destacat que este any a més cal afegir les dificultats provocades per la implantació d’un districte únic a la ciutat, dificultant la integració dels xiquets al seu entorn més proper, el barri, i l’increment de les despeses de menjador i transport per a las famílies. L’inici avançat del curs escolar fruit de la demagògia del ministre Wert ha ocasionat una improvisació en la constitució dels claustres i l’assignació del personal docent.

Des de Compromís han destacat els problemes des de fa dècades als districtes del Marítim, Patraix  o Trànsits, la situació d’insalubritat i perillositat del pati del CEIP del Max Aub, el manteniment de cobertes d’uralita en molts centres, els barracons del CEIP 103, la segona Escola Oficial d’idiomes ajornada sense dia o els problemes de transport a les pedànies, entre altres.

Consol Castillo, regidora de Compromís: ha declarat a la porta del nou IES número 100: “El PP ha abandonat l’educació pública de la ciutat, els problemes es multipliquen any darrere any per la manca d’inversió de la conselleria i les deficiències de les polítiques municipals. Als últims dies els equips de manteniment municipals dels centres educatius s’han dedicat en exclusiva al nou CEIP 100 per la seua inauguració el dia d’hui per part de Barberà i Fabra, abandonant la resta de centres de la ciutat, com demostra la situació precària del pati del CEIP Max Aub. Des de Compromís creguem que per a eixir de la crisi necessitem ara més que mai una escola pública i de qualitat per a formar a les noves generacions.”

Escolta l’àudio: Consol Castillo.MP3