Joan Ribó ha demanat que s’acabe d’una vegada amb el greuge que pateixen els residents d’estes pedanies des de fa  anys

 

La concessió de transport de la línia València Perelló va finalitzar, com moltes altres concessions, en 2012. Esta ve ser prorrogada, amb obligació de donar el servei per part de l’empresa concessionària, fins al dia tretze d’agost de 2014, fa uns pocs dies. A partir d’esta data i mentre no es resolga una nova concessió per concurs públic la prestació del servei no és obligatòria i obeeix a la voluntat exclusiva de l’empresa concessionària per suposat, sense cap obligació contractual.

 

La llei  27/2013, de 27 de diciembre, de racionalización y sostenibilidad de la Administración Local en el seu article 8. indica:

 “Ocho. El artículo 25 queda redactado como sigue:

2. El Municipio ejercerá en todo caso como competencias propias, en los términos de la legislación del Estado y de las Comunidades Autónomas, en las siguientes materias:

g) Tráfico, estacionamiento de vehículos y movilidad. Transporte colectivo urbano.”

 

Per tant, el transport colectiu urbà és una competència municipal pròpia. És a dir, una competència de les que un municipi ha de fer front de forma obligatòria segons la última i recent llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís per València
Joan Ribó, portaveu de Compromís per València

Des de Compromís han recordat que les pedanies de El Saler, El Palmar, i El Perellonet formen part del municipi de València. Els seus residents paguen religiosament els impostos municipals i tenen dret a gaudir dels mateixos drets que la resta de residents de la ciutat de València. Per desgràcia, a nivell de transport públic esta igualtat de drets no es compleix. Són les úniques pedanies de València que no disposen de servei de la empresa municipal EMT i, per tant, dels beneficis que esta empresa municipal otorga als residents de la ciutat.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha declarat:” ara és el moment, una vegada finalitzada la concessió, de què la EMT assumisca este servei. Segons totes les informacions tècniques conegudes no hi ha cap impediment perquè la EMT assumisca en qualsevol moment el servei. És, per tant, una qüestió que depèn només de la voluntat de l’Ajuntament de València d’assumir esta obligació legal amb els seus ciutadans de les Pedanies del Sud. No fer-ho en estos moments pot suposar que s’otorgue en poc de temps una nova concessió a una empresa privada retornant a la situació de greuge comparatiu que han patit des de fa molt de temps estes pedanies.”

 

Per este motiu Compromís ha presentat una Moció a la Comissió d’Urbanisme i Transports sol.licitant que en marxa a partir del 1 d’octubre una nova línia de EMT que done servei a les Pedanies del Sud de València i es transferisca a la EMT la quantitat necessària per realitzar esta despesa no prevista en el pressupost.