Consol Castillo ja va alertar, al Ple de maig, del descens de l’arribada de creueristes al Port de València i el vicealcalde Alfonso Grau va manifestar que s’incrementaven

 

Des de Compromís alerten del problema de despesa dels creueristes que arriben a València que gasten entre 40 o 50 euros a la ciutat, front als 150 euros dels de Barcelona

 

Des de Compromís han mostrat la seua preocupació del descens del tràfic de creueristes al Port de València en un 25% durant el primer quadrimestre de 2014. Este descens no fa més que confirmar les dades que va avançar Consol Castillo al Ple de l’Ajuntament al mes de maig, i que segons el vicealcalde Alfonso Grau eren falses.

Alfonso Grau va manifestar el 30 de maig, segons l’acta del Ple: “Sra. Castillo, le digo: miente usted descaradamente. No son ciertas las cifras de cruceros que usted ha dado (descens del 20% al primer trimestre). En el primer trimestre de este año han aumentado un 18% y eso es una evidencia, es un hecho. Y los datos los da Puertos del Estado, no los da este concejal. Usted lo sabe y los está manipulando.”

 

Les últimes dades en tràfic de creueristes confirmen que Grau intenta amagar la falta de mesures de l’equip de govern en matèria de turisme. Consol Castillo, regidora de Compromís, ha exigit accions urgents per les desastroses dades que presenten les dos portes principals de turistes a la ciutat de València, com són l’aeroport de Manises i el port.

 

Segons Compromís esta paralització es deu a que la regidoria de turisme en l’ombra, Fundació Turisme València, s’ha dedicat als últim mesos a la defensa de Grau al Cas Nóos en compte de promocionar polítiques actives de promoció de la ciutat i de les seues infraestructures.

 

Castillo a més ha afegit que no només són preocupants les dades de tràfic de la ciutat de València, front a les de la resta de l’Estat que mostren un increment del 15,43%, que demostra que els creueristes s’han desplaçat a altres ports del mediterrani. I ha

afegit que els creueristes que arriben a València, segons un estudi dels comerciants del centre la ciutat, gasten només entre 40 i 50 euros en compres i hostaleria, front als 150 euros que gasten a Barcelona.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís
Consol Castillo, regidora de Compromís

Consol Castillo, regidora de Compromís: ha declarat: “El turisme de la ciutat de València té un problema de quantitat, però sobretot de qualitat, entre tots els actors hem d’aconseguir situar a València com a destí de qualitat. Les possibilitats de la ciutat de València són enormes, s’ha de promocionar l’arribada de vols regulars a l’aeroport de Manises i de creuers d’alt poder adquisitiu al port, sinó perdrem el tren dels destins turístics de primer nivell”.

Escolta el tall de veu: Consol Castillo.MP3