Han publicat les declaracions del IRPF de 2012 i 2013 dels regidors Joan Ribó, Consol Castillo i Pilar Soriano

Joan Ribó ha exigit a tots els regidors de l’Ajuntament de València que publiquen les seues declaracions de la renda per a oferir transparència a la ciutadania

Compromís per València ha publicat a la seua web (http://compromispervalencia.org/) les declaracions de la renda referides als anys 2012 i 2013 dels tres regidors i regidores a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, Consol Castillo i Pilar Soriano.

A les declaracions els ingressos per rendiment del treball dels tres regidors de la formació progressista i valencianista han provingut exclusivament de les seues percepcions com a regidors de l’Ajuntament de València. En 2013 Joan Ribó presenta ingressos bruts de 73.963,06 euros com a portaveu del Grup Municipal de Compromís, i Consol Castillo i Pilar Soriano un salari brut de 67.312,22 euros com a regidores.

A l’apartat de deduccions cal destacar que els tres regidors s’han deduït les seues aportacions als partits polítics i a diferents organitzacions no governamentals d’interès general. A més Consol Castillo s’ha beneficiat de la deducció  per descendents menors de 25 anys i per la deducció per la compra de vivenda habitual.

Finalment els tres regidors de Compromís han fet l’assignació voluntària a fins socials , per a aportar el 0,7% dels seus impostos a programes socials que realitzen diferents ONG’s.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha exigit a tots els regidors de l’Ajuntament de València a publicar les seues respectives declaracions de la renda per a oferir transparència a la ciutadania i fer públics els seus ingressos com a representants públics.

Joan Ribó ha destacat el cas de Rita Barberà que acumula amb el seu sou en exclusiva com alcaldessa de València, diferents ingressos de les Corts Valencianes, sobresous del Grup Parlamentari Popular, dietes com a consellera de l’Autoritat Portuària de València i triennis de la seua plaça de funcionària a la Delegació del Govern, que suposen uns ingressos de més de 150.000 euros bruts a l’any.

3 tres regidors

A més s’ha referit al cas de les aportacions del Parlament Europeu a plans de pensions d’eurodiputats i antics eurodiputats gestionats per una SICAV amb seu fiscal a Luxemburg, un país opac en matèria fiscal i que mai ha sigut la seu de l’Europarlament. Amb la publicació de les respectives declaracions  podríem conèixer si estes aportacions, que es feien simultàniament amb aportacions al fons públic de pensions, han sigut declarades a l’Agència Tributària.

Joan Ribó ha declarat: “Hem publicat les nostres declaracions, perquè des de Compromís pensem que la transparència dels càrrecs públics amb la ciutadania ha de ser una constant. Animem a la resta de regidors de l’ajuntament de València, començant per l’alcaldessa Rita Barberà, a publicar les seues declaracions del IRPF”.