El magistrat del TSJ José Ceres ha inclòs els contractes de l’Ajuntament a les peces separades 1 i 2 del cas Gurtel que investiga el suposat finançament il·legal del PP

 

La informació que va aportar Compromís al TSJ es referia a licitacions a les empreses Sedesa, Cyes, Lubasa, Hormigones Martínez, Renos i el Centre Cultural la Rambleta

 

Compromís ha exigit explicacions a Barberà per la investigació oberta pel jutge José Ceres dels contractes de l’Ajuntament de València amb diferents empreses investigades pel finançament irregular del PPCV. La informació sobre els contractes va ser aportada en una denuncia davant TSJ pel portaveu de Compromís a l’Ajuntament, Joan Ribó, el passat mes d’abril.

 

El magistrat del TSJ José Ceres, a petició de la Fiscalia Anticorrupció, ha inclòs estos contractes de l’Ajuntament a les peces separades 1 i 2 del cas Gurtel que investiga el suposat finançament il·legal del PP de la Comunitat Valenciana i els delictes electorals en les eleccions municipals i autonòmiques del 2007 i a les generals del 2008.

 

La informació que va aportar Compromís al TSJ es referia a diferents licitacions del consistori entre 1999 i 2011 a les empreses constructores Sedesa per 16,18 milions d’euros, Cyes per 15,07 milions d’euros, Lubasa per 1,84 milions d’euros, Hormigones Martínez per 1,67 milions d’euros i Renos, del Grupo Gimeno, per 1,53 milions d’euros.

 

A més la documentació aportada per Compromís també feia al·lusió a contractes de serveis, com la concessió del Centre Cultural la Rambleta atorgat al 2006 per 54 milions d’euros a la mercantil Bulevar del Arte y la Cultura, participada per CYES, que el seu president Felipe Almenar era conegut com “el principe” dins de la trama Gurtel. A més de la licitació per la construcció i gestió de 9 aparcaments públics a Lubasa.

 

Joan Ribó, portaveu de compromís, ha declarat: “El cercle de la corrupció es va tancant sobre l’equip de Barberà, primer els contractes dels Valencia Summit amb l’Institut Nóos, després els 2,2 milions d’euros contractats per l’Ajuntament amb les empreses Trasgos que van col·laborar amb les empreses de Correa en la visita del Papa i ara finalment el TSJ inclou dins de la instrucció del cas Gurtel els contractes milionaris, coincidint amb períodes electorals, amb empreses constructores que suposadament van finançar il·legalment al PP”.

 

Joan Ribó ha destacat “Des de Compromís continuarem denunciant els contractes opacs de l’Ajuntament de València, col·laborarem amb la justícia i aportarem tota la informació que pensem que puga constituir un indici d’aparença delictiva. Encara que a la ma dreta de Barberà, Alfonso Grau, li moleste i pretenga donar una imatge d’impunitat davant la societat”.

Escolta l’àudio: Joan Ribó.MP3