Consol Castillo ha tornat a remetre a Grau les preguntes i notes interiors sobre la FTVCB que en el seu dia no es van contestar per la suposada privacitat al·legada per l’equip de Barberà

 

Compromís ha presentat una moció al Ple de maig per a dissoldre la FTVCB, substituir-la per un organisme autònom i realitzar una auditoria forense dels comptes anuals

 

Compromís ha acusat a Grau de no assumir l’informe de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat (IGAE) que recalca que la FTVCB pertany al sector públic, atés que és  l’Ajuntament de València qui finança la pràctica totalitat del pressupost i qui controla la seua gestió al correspondre-li la majoria dels vots. A més este informe ve referendat per una Sentència del Tribunal Constitucional del 24 de febrer de 1994.

 

Després de la publicació de l’informe Consol Castillo va remetre a Grau les preguntes i notes interiors sobre la FTVCB que en el seu dia no es van contestar per la suposada privacitat al·legada per l’equip de Barberà. I més concretament a la nota interior adreçada des de Compromís el 14 de febrer de 2013 exigint els comptes anuals de la FTVCB , Grau no contesta fins al 3 de desembre de 2013 (deu mesos després del termini legal de cinc dies) escudant-se en la suposada privacitat de la fundació.

 

El passat 20 de maig Compromís va reenviar la mateixa nota interior reclamant els comptes anuals de la FTVCB després de que la IGAE reafirmarà el seu caràcter públic, que porta defensant Compromís des de que va obtindré representació a l’Ajuntament de València. Unes hores després Grau va contestar en que “reiterava la resposta emesa en el seu dia”, és a dir que la fundació és privada encara que l’Ajuntament de València li ha transferit 63.444.476,27 euros des de l’arribada de Barberà a l’alcaldia.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha declarat: “No entenem com el vicealcalde Alfonso Grau pot anar en contra del criteri de la Intervenció General de l’Estat i del Tribunal Constitucional. Des de Compromís sempre hem defensat el caràcter públic de la FTVCB i ara la màxima autoritat de la Intervenció de l’Estat ens ha donat la raó.”.

 

Compromís ha presentat una moció al Ple de l’Ajuntament de València de maig per a que l’equip de govern complisca amb l’informe de la IGAE i que s’investigue on han anat a parar les transferències del consistori a la FTVCB.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís
Consol Castillo, regidora de Compromís

Castillo exigirà al Ple una auditoria forense dels comptes anuals de la FTVCB per part de la intervenció municipal dels anys 1992-2013 per a conèixer la destinació dels 63,4 milions d’euros aportats per l’Ajuntament. Que es dissolga la FTVCB i es substituïsca per un organisme autònom municipal. I que es paralitze l’aportació municipal corresponent a l’any 2014 a la FTVCB de 4 milions d’euros, destinant esta quantitat a l’organisme de nova creació.

 

Consol Castillo ha conclòs: “La intenció de Compromís amb esta moció és fiscalitzar els comptes la FTVCB fins a hui, que es revisen tots els contractes que s’han fet atés a una suposada privacitat que resulta que era una invenció de l’equip de Barberà. I finalment constituir un organisme autònom municipal, fiscalitzat i amb representació totes les forces amb representació municipal per a complir amb la legalitat”.

Escolta l’àudio: Consol Castillo.MP3