Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha denunciat que transcorreguts 2 anys i mig des que el Partit Popular asumira el compromís de crear una Agència Municipal de la Bici, res se sap de la seua posada en marxa.

Des de Compromís s’ha recordat que el Ple de novembre de 2011 va aprovar la creació de l’Agència Municipal de la Bici i que posteriorment, el regidor Alberto Mendoza, va assegurar en resposta escrita al Ple de setembre de 2013 formulada per Compromís que l’Agència de la Bici es posaria en marxa el gener 2014 i que en aquest moment s’especificaria la composició, les competències i els objectius de la mateixa,

Però transcorregut tot este temps, continuem a l’espera de la seua posada en marxa. És per eixa raó que Compromís ha presentat una moció al Ple per demanar la creació de l’Agència Municipal de la Bici i que siga dotada amb els recursos econòmics suficients.

L’estratègia 5 del PMUS recentment aprovat per l’Ajuntament recull la necessitat de “Facilitar i normalitzar l’ús de la bicicleta com a mode de transport quotidià i habitual dels valencians”. I per això incideix que cal “establir una estratègia específica dins de les línies d’actuació del PMUS”. Des de Compromís, es considera que l’Agència Municipal de la Bici és l’instrument ideal per executar la citada estratègia.

Joan Ribó
Joan Ribó, portaveu de Compromís per València

La raó, és senzilla: l’Agència Municipal de la Bici hauria de tindre com a objectius qüestions com el foment de l’ús de la bicicleta; la gestió del servei de bicicleta pública Valenbisi i la planificació transversal de les polítiques urbanístiques.

A més, hauria d’impulsar la creació de la Taula de la Bicicleta: un fòrum permanent de participació de tots els agents socials implicats en l’ús i el foment de la bici a la ciutat de València.

En paraules de Ribó: “Actituds com esta demostren que el PMUS s’ha tancat en un calaix i ja no tornarà a obrir-se una vegada aconseguida la subvenció econòmica estatal, única raó per la que l’Ajuntament l’ha el·laborat, ja que el Partit Popular no té cap intenció de dur-lo a terme ni de fer de València, una ciutat sostenible”.

Per últim, des de Compromís s’ha criticat que València quede cada vegada més endarrerida a l’hora de fer de la bicicleta una eina de transport alternatiu important.

Escolta l’àudio: Joan Ribó.MP3