Consol Castillo ressalta la mancança d’una oferta global dels monuments i museus de la ciutat

 

Exigiran a la comissió de cultura una solució definitiva per al Teatre el Musical del Cabanyal

 

 

Des de Compromís han criticat el caos en la que està sumida l’oferta cultural de l’Ajuntament de València, estes crítiques s’han centrat en la gestió dels museus i monuments i les dos sales d’espectacles municipals subcontractades.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha destacat la mancança d’una oferta global dels museus i monuments de la ciutat. Així a València no existeix actualment una marca corporativa que aglutine a tots els museus i monuments. És necessari establir un pla estratègic des de la regidoria de cultura que fixe els objectius a mig i llarg termini dels espais.

 

Des de Compromís han destacat l’absència de tendes als diferents museus i monuments, que a altres ciutats són una de les fonts d’ingressos més important per a mantindre una oferta atractiva.  La situació del Museu d’Història de València sense connexió amb l’EMT i que no disposa dels mitjans tècnics necessaris per al seu funcionament  és una mostra més d’este desficaci.

 

En quant a les dos sales de teatre municipals gestionades per empreses privades ha destacat que les dos contractes absorbeixen el 75 % del pressupost d’acció cultural del consistori al 2014, més de 3,1 milions d’euros. En el cas del Teatre el Musical l’incompliment dels plecs del contracte i de la Llei de Contractes del Sector Públic per l’impagament a la Seguretat Social i a Hisenda és una falta greu per a retornar la concessió.

 

Al mastodòntic Centre Cultural la Rambleta que rep 2,7 milions d’euros anuals dels pressupostos municipals, els seus gestors a més han d’organitzar festes sense els permisos requerits, ni la assegurança pertinent i tancant a les 9.30H, com a la festa organitzada per a este cap d’any.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha declarat: “Després de l’època del fum i dels grans esdeveniments del Partit Popular, ha arribat el moment de posar ordre a la política cultural de l’Ajuntament. És necessari buscar una nova empresa, amb la suficient viabilitat financera, per a gestionar eficientment i amb solvència el Teatre el Musical”.

Escolta l’àudio: Consol Castillo.MP3