La Policia Autonòmica va denunciar el dia d’any nou als organitzadors per no comptar amb personal suficient de control d’accessos , no disposar llicència per a efectuar la festa i presentar una assegurança no adequada per a l’acte

 

El Centre Cultural la Rambleta és una concessió municipal que rep 2,7 milions d’euros anuals del pressupost de l’Ajuntament

 

Compromís ha denunciant que al passat cap d’any al Centre Cultural la Rambleta es va organitzar una festa per a 2.184 persones amb música electrònica que va durar fins a les 9.27 H del matí del primer dia del 2014. Segons l’atestat policial es van produir incidents ja que la quantitat de gent que va assistir a la festa va provocar sobreocupació i va ser necessària l’actuació de la Policia Local, ja que els organitzadors no disposaven de fulls de reclamacions suficients.

 

La Policia Autonòmica es va presentar al recinte a les 3.00 H i va presentar una denúncia als organitzadors per no comptar amb personal de control d’accessos , no tindre llicència per a efectuar la festa i presentar una assegurança no adequada per a l’acte. A més la Policia Local va denunciar als organitzadors per no disposar de fulls de reclamació i van constatar que a les 9.27 H es donava per finalitzada la festa.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís va presentar bateries de preguntes el 20 de desembre, abans de la realització de la festa, i el 17 de gener, després de la festa, degut a les queixes que van rebre per part dels assistents que van denunciar el descontrol i la falta de personal per a donar servei al públic que va assistir, que van provocar incidents entre el públic i el personal de seguretat.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís
Consol Castillo, regidora de Compromís

A estes preguntes van contestar el regidor de seguretat ciutadana, la regidora de cultura i la gerent del Centre Cultural la Rambleta, afirmant que la duració estava fixada entre les 24.00 i les 5.00 hores, horari que es va ampliar fins a les 9.27 H segons l’atestat policial. A més van comunicar que contaven amb tots els permisos, assegurances i personal de seguretat necessari, que com desprès s’ha pogut constatar a la denúncia policial, no era cert.

 

Des de Compromís han recordat que el Centre Cultural la Rambleta és un edifici municipal, gestionat per l’empresa Bulevar de las Artes y la Cultura, que rep 2,7 milions d’eros anuals del pressupost del Consistori. El principal accionista de l’empresa és la constructora CYES, el seu president està  imputat dins el cas Gurtel pel finançament il·legal de les campanyes electorals del 2007 i 2008 del Partit Popular.

 

Consol Castillo, edil de Compromís, ha declarat: “No entenem com des de la Rambleta s’ha mentit als regidors de l’Ajuntament. La falta de personal de seguretat, permisos i assegurances d’una festa d’este tipus amb un aforo de 2.000 persones és un tema molt preocupant després de la tragèdia del Madrid Arena. Exigim a l’equip de govern que prenga totes les mesures perquè esta situació no es torne a repetir en un edifici municipal i que sancione contundentment a l’empresa concessionària i als organitzadors de la festa”.

Escolta el tall de veuConsol Castillo.MP3