·        Per això Compromís ha presentat unes preguntes al Ple de l’Ajuntament per a que prenga mesures efectives que impedisquen comportaments com els ocorreguts esta setmana amb la instal·lació d’una base per a la reparació i l’emmagatzemament de contenidors al costat del mur de separació amb la via urbana.

·        En elles, Compromís exigix a l’Alcaldessa Rita Barberà que, per una vegada, pense que els veïns i veïnes de Natzaret també són de València i necessiten tindre unes condicions de vida dignes.

L’Ajuntament de València va signar en maig de 1986 el conveni amb el Port amb la intenció de pal·liar les afeccions negatives causades pel desenvolupament del mateix en el barri de Natzaret. Per desgràcia, aquest conveni ha estat sovint oblidat i incomplit en moltes de les seues formulacions, l’últim cas esta mateixa setmana amb la instal·lació d’una base per a la reparació i l’emmagatzemament de contenidors al costat del mur de separació amb la via urbana.

Joan Ribó ha denunciat que Natzaret ha estat un barri permanentment damnificat pel creixement del Port de València.

En paraules del portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València: “Natzaret ha estat castigat històricament no solament perquè va perdre la seua platja amb l’ampliació del Port cap al Sud, sinó que també va perdre la seua horta amb la construcció de la «Zona d’Activitats Logístiques», ZAL, malgrat que el seu nom adequat hauria de ser Zona de Manca de Qualsevol Activitat per estar sense utilitzar molts anys després d’haver estat acabada”.

Des de Compromís s’ha denunciat que esta setmana el barri s’ha topat amb una nova agressió, com és la instal·lació d’una base per a la reparació i l’emmagatzemament de contenidors al costat del mur de separació amb la via urbana (fotos adjuntes). I és que  l’apilament d’estos contenidors no respecta cap norma de seguretat, ja que està pegat a la zona de separació.

L’agressió d’aspectes com el paisatge i la visibilitat també és greu. Des de Compromís es considera intolerable i un menyspreu als veïns d’este barri, als que sembla que els que dirigeixen el Port no els tenen mai en consideració.