Consol Castillo ha realitzat una visita al barri del Grau amb membres de l’associació de veïns i ha comprovat l’endarreriment dels principals projectes de l’Ajuntament

 

Compromís per València ha visitat el Barri del Grau junt a la seua associació de veïns, on han pogut comprovar la degradació i l’abandonament del barri per part de l’equip de Barberà. Les principals inversions de l’Ajuntament al barri es troben paralitzades, com les naus 3, 4 i 5 del carrer Verdeguer, la Farinera del Grau al mateix carrer, el projecte del poliesportiu a la nau de la Cross, la connexió de l’avinguda de França i el desenvolupament de l’abandonat PAI del Grau.

 

Consol Castrillo a la visita ha comprovat que el barri es troba aïllat dels seus barris veïns per l’antic circuit de Formula 1 i les vies de RENFE. Al mateix temps els descampats entre les vies i el circuit acumulen abocadors irregulars de residus d’obra, túnels abnegats d’aigua que afavoreixen les plagues de mosquits durant l’estiu com el carrer d’accés al cementeri sense asfaltar dificulta el pas dels veïns els dies de pluja.

 

El deteriorament de l’edifici de l’antiga Farinera del Grau, de la que només queda la façana, és molt preocupant ja que han desaparegut elements ceràmics d’alt valor patrimonial i la seua localització junt al col·legi públic del barri, que manca d’instal·lacions bàsiques esportives, entre d’altres posa de manifest l’absència d’una visió global de les necessitats dels veïns i dels barris de València.

 

Els veïns han denunciat també la proliferació d’aparcaments il·legals tant als descampats del paralitzat PAI del Grau quan hi ha un esdeveniment com la fira d’atraccions o a baixos comercials sense llicència, com el que s’ha obert recentment davant de l’Ambulatori de carrer Pare Porta.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha exigit: “a l’Ajuntament que contemple al veïnat del Grau, un barri que es troba junt a la Dàrsena del Port de València, on es va a desenvolupar el projecte de la Marina Reial. Ha demanat la connexió amb el barri de Natzaret a través de les antigues passarel·les de la Formula 1, actuar a l’edifici de la Farinera per a no s’enderroque definitivament i que desenvolupe un projecte transversal per a tots els Poblats Marítims, per a aconseguir reactivar un dels districtes més degradats urbanística i socialment.”

 

escola_farinera parkings tram pista inundat