El Partit Popular vota en contra de la moció de Compromís de fer participativa la tria del mantenidor de les falleres majors

 

Compromís ha votat a la comissió de cultura en contra de la proposta del Partit Popular de dedicar un carrer a Fernando Abril Martorell. Consol Castillo, regidora de Compromís, ha demanat que no es prioritze la denominació d’un carrer a l’exministre per davant d’altres noms, aprovats per unanimitat i que porten anys d’espera per assignar-les una via pública. La proposta del partit conservador ha comptat amb el suport del PP i del PSOE, l’abstenció d’EU i el vot en contra de Compromís.

 

Des de Compromís han recordat el passat franquista d’Abril Martorell, va ser president de la Diputació de Segovia i Governador Civil de la mateixa província castellana, procurador de les corts franquistes i ministre d’agricultura preconstitucional. A més han senyalat l’obscur paper que va fer al procés de construcció de l’autonomia valenciana, siguent un dels principals actors de la Batalla de València, que va provocar un enfrontament estèril entre els valencians.

 

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha declarat: “Des de Compromís no entenem com es pot avançar en la denominació d’una via pública, a un personatge amb un passat obscur com el d’Abril Martorell, per davant de persones demòcrates i compromeses amb l’autogovern dels valencians”.

 

A la mateixa comissió de cultura, el Partit Popular ha votat en contra de la proposta de Compromís de triar als mantenidors de les falleres majors, amb la participació de tots els fallers, i que siguen persones de consens i amb una consideració al món social o cultural. Esta moció ha comptat amb l’abstenció del PSOE i d’EU.