Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha criticat la manca de participació, la modificació del PGOU i la inviabilitat econòmica del projecte

 

Compromís ha votat en la comissió d’urbanisme contra el Pla Especial de la Marina. A la comissió Joan Ribó ha denunciat la manca de participació del que serà el projecte urbanístic més important a la ciutat de València al que portem del segle XXI.

 

Compromís també ha criticat que la parcel·la de 15.300 metres quadrats propietat del Port de València i que el PGOU l’assigna un ús de zona verda, en part passarà a ser d’ús terciari, els que suposarà un perjudici per als veïns del Grau i del Cabanyal. Al mateix temps a l’aprovar el Pla Especial abans de la delimitació del port (DEUP), que està en període d’exposició pública fins al 31 de gener, suposa incomplir l’article 56 Llei de Ports, segons el qual l’aprovació del Pla Especial sempre ha d’anar precedit de la delimitació del mateix. Això ha motivat que es fera una advertència d’il·legalitat en la comissió.

 

Finalment l’informe de sostenibilitat defineix 6,2 milions d’euros de costos d’urbanització, uns ingressos de 6,13 milions d’euros anuals en el moment que estiguen tots els espais ocupats i unes despeses anuals de manteniment de 3,75 milions d’euros. El que suposaria uns beneficis anuals de 2,38 milions d’euros, amb estos ingressos serà impossible pagar ni tan sols els interessos del deute de 398 milions que manté el Consorci València 2007 amb l’Institut de Crèdit Oficial.

 

Joan Ribó, portaveu de Compromís ha declarat: “Un projecte com el de la Marina no pot ser aprovat amb preses i sense el diàleg necessari. No entenem com no és soluciona prèviament el rescat del Consorci València 2007 abans de aprovar el projecte, este pla especial naix hipotecat amb un deute de 398 milions d’euros que mai es podrà pagar”.