Joan Ribó, portaveu de Compromís per València, presentarà una moció a la comissió d’urbanisme per demanar que s’accondicionen els accessos al barri i que la línia 11 de l’EMT hi faça una parada

 

Compromís denuncia que vuit anys després de la presentació magnificència a la Biennal de Venècia de les 18 promocions del projecte, només s’han acabat 3, és a dir, s’han construït 422 habitatges d’un total de 2.800 projectats.

 

Així mateix, des de Compromís denunciem l’actual situació d’abandonament que pateix aquesta zona de València, que s’ha convertit en un altre projecte megalòman abandonat a la seua sort per part de la senyora Barberà.

 

El més greu és que les 3 promocions actualment construïdes s’alcen enmig d’un terreny erm, envoltades de solars vallats que impedeixen el pas per les voreres, algunes d’elles , fins i tot, equipades amb bancs i amb enllumenat públic que no poden ser utilitzats a causa de que, precisament, són inaccessibles per estar envoltats per les tanques.

 

A més, es dóna la paradoxa que, sent un barri pertanyent a la pedania de la Torre, a la pràctica resulta quasi impossible accedir en condicions a les 3 finques de Sociopolis des d’aquesta pedania, a causa del gran volta que cal fer per arribar, per culpa de les tanques que impedeixen el pas. Aquesta situació, denuncien els veïns, resulta perillosa en horari nocturn perquè els carrers que discorren entre solars es troben totalment buits.

 

Per tot això, Joan Ribó, portaveu de Compromís per València, demanarà en la comissió d’urbanisme que s’accondicione el camí que connecta la Torre amb Sociopolis, dotant-lo de suficient il·luminació i de seguretat per al pas de veïns i veïnes, així com que la EMT realitze una connexió entre el nucli de la Torre i els edificis de Sociopolis mitjançant la línia 11.

 

En paraules de Ribó: “Els veïns que viuen en els habitatges finalitzats de Sociopolis paguen els seus impostos igual que la resta i, per tant, tenen dret a una il·luminació correcta, un manteniment mínim dels carrers i una connexió amb el transport públic“.