La passarel·la Iturbi que uneix els barris de Malilla i Jesús, recentment inaugurada després de gairebé 40 anys de demandes veïnals, ha solucionat problemes atàvics d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, carrets de xiquet, carrets de compra, bicicletes etc.

 

Malgrat este avanç per al veïnat, la senyalització de la passarel·la és molt deficient i està provocant alguns problemes de seguretat : “Els veïns han detectat circulació de motocicletes, que hauria d’estar rotundament prohibida pel perill que suposa per als vianants. A més tampoc s’ha regulat adequadament la circulació de ciclistes que per excessiva velocitat poden posar en perill la seguretat dels vianants. És una pena que una passarel·la que ha costat tants anys en posar-se en marxa no tinga tota la seua eficàcia per a problemes de finalització i manca de control de la mateixa.” Ha declarat Joan Ribó, portaveu de Compromís

Joan Ribó
Joan Ribó

Des de Compromís exigixen un major control i una senyalització adequada per a impedir el pas de motos i altres vehicles de motor, així com que els ciclistes circulen a pas humà cedint el pas als vianants.

Una altra mancança de la passarel·la és la falta d’il·luminació, que provoca una deficient visibilitat en horari nocturn, de fet l’única il·luminació és la indirecta que prové dels fanals dels carrers en els dos costats de la passarel·la . Des de Compromís instem les regidoria d’enllumenat a resoldre estes qüestions en el més breu temps possible.