Joan Ribó ha denunciat el desinterés i la inexistent defensa de l’Albufera per part del Partit Popular. En paraules del portaveu del Grup Municipal de Compromís “El PP ha preferit callar davant els interessos dels regadius dels latifundistes de Castella la Manxa, defensats per la seua Presidenta Mª Dolores de Cospedal, a defensar els interessos del nostre millor patrimoni natural, l’Albufera”.

 

 

Compromís va presentar en juliol del present any una Moció al Ple de l’Ajuntament exigint que el Pla Hidrològic del Xúquer establira cabdals ecològics al riu Xúquer per al llac de l’Albufera, amb la finalitat “d’aconseguir un bon estat qualitatiu i quantitatiu de les masses d’aigua”. En la resposta del Partit Popular s’assegurava que l’Ajuntament tenia el problema controlat i no era necessària cap iniciativa en este sentit.

 

No obstant, mig any després, hem pogut contrastar que l’afirmació no s’ajustava a la realitat: Els nivells d’aigua durant la “perellonà” són enguany considerablement més baixos que en els anteriors anys, entre 33 i 38 cm. per sota del normal, el que evita una adequada renovació de les aigües de l’Albufera, ja que l’aigua estancada no és suficient ni per al rentat dels terrenys d’arrossar, ni per a una adequada aportació de nutrients que són claus per l’alimentació de les aus migratòries.

 

Una prova d’açò és que el passat divendres dia 22 es presentà en la Junta de Govern, a proposta dels regidors Vicente Aleixandre i Mª Àngels Ramon Llin, una moció que demanava a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer “que adopte les mesures oportunes per a assegurar uns cabdals i nivells d’aigua  en el Llac (Albufera) adequats a l’objecte de complir els objectius de recuperació i conservació establerts en la normativa vigent que protegix la zona humida”.

 

De fet, en declaracions del regidor Aleixandre “L’aigua de l’Albufera està negra, fa una olor quasi insuportable i és un verí”.

 

 

A més a més, per a més inri, es dóna la circumstància que mentre el nivell d’aigua de l’Albufera és el més baix des de que es tenen registres del mateix, el nivell d’aigua embassat en el Xúquer és el més elevat del segle XXI, fet que hauria de possibilitar sense problemes una aportació extra d’aigua d’aquest riu a l’Albufera.

 

En eixe sentit, Ribó ha denunicat que “la renúncia a incloure uns cabdals ecològics per a l’Albufera ara es torna en una espasa de Dàmocles contra el llac, precisament en l’any on hi ha més aigua disponible per aportar-la a l’Albufera”. Per a finalitzar, Ribó ha afegit que “Pretendre resoldre les aportacions d’aigua dolça amb les d’aigua depurada és condemnar a mort a l’Albufera com reiteren els especialistes en el llac”.

 

Compromís lamenta la deixadesa de l’equip de govern respecte a l’Albufera i creu que els valencians ens mereixem un govern millor que l’actual, un govern que es preocupe i cuide de veritat les nostres joies naturals com l’Albufera i que no es quede sols en paraules i en campanyes de propaganda com la de «100 anys de l’Albufera» que ens costen molt diners als valencians però que no ens aporten res.