Davant del tancament anunciat pel Govern de la Generalitat Compromís presenta la moció que es debatrà al pròxim ple del 22 de novembre

El portaveu de Compromís per València, Joan Ribó, ha presentat una moció en defensa de RTVV davant del tancament anunciat pel Govern de la Generalitat Valenciana i de suport als seus treballadors. Esta moció es debatrà al ple del pròxim 22 de novembre.

La moció recull la necessitat de tindre un mitjà de comunicació propi dels valencians i les valencianes, i des d’on poder informar a la ciutadania de la seua realitat més propera, dels municipis, comarques i a l’hora de la resta del món.

Als darrers anys una gestió política de RTVV no ha estat encertada i les diferents direccions al llarg del temps l’han conduit a una fallida econòmica, d’audiència i de credibilitat. Molta gent va acabar deixant de costat Canal 9, però, quedava l’esperança que allò que s’havia pervertit des d’una gestió poc adequada es poguera revertir amb un nou model centrat en els objectius fundacionals de RTVV.presenta moció

El 9 de febrer de 2013, amb un forat econòmic brutal i uns índex d’audiència ínfims, el Consell va culminar un expedient de regulació de l’ocupació que va afectar a 1.183 treballadors i treballadores de RTVV. Un procés desautoritzat pels tribunals i que atempta fins i tot als drets fonamentals dels treballadors i treballadores. Sentència que ara vol utilitzar el Consell com a element per dur endavant el tancament d’una entitat que, segons els professionals dels mitjans audiovisuals, és viable i necessària.

Joan Ribó, portaveu de Compromís per València ha declarat “Els valencians necessitem una televisió pública, valenciana i de qualitat, des de Compromís demanem als regidors del PP de la ciutat de València voten en consciència d’esta necessitat, i com a altres municipis de la Comunitat deixen aprovar la moció, apel·lem a la seua valencianitat. Aprofite per a exigir a Rita Barberà, a que es pronuncie sobre este tancament, ordenat per Alberto Fabra, en contra dels interessos dels valencians i les valencianes”.