Joan Ribó: “No entenem com l’empresa municipal AUMSA ha adjudicat la redacció del planejament de la Marina sense un procés obert i competitiu”

Compromís ha demanat hui a la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de València que els Poblats Marítims necessiten d’un pla integral d’ordenació urbana. No entenem com ara mateix tenim tres entitats públiques, totes participades per l’Ajuntament, amb diferents interessos i competències en aquestes tasques. Per un costat l’empresa municipal AUMSA, per altre el Consorci València 2007 (participada per les administracions local, autonòmica i estatal) i finalment  Plan Cabanyal-Canyamelar SA (participada per la Generalitat i l’Ajuntament). L’Ajuntament ni té un pla per a la façana marítima ni té per suposat l’organisme per a desenvolupar-lo entrecreuant competències entre uns organismes i altres.

Les competències d’aquestes empreses es solapen, l’adjudicació de la redacció del planejament de la Marina ho fa AUMSA, però el cost del mateix ho assumeix el Consorci València 2007. En els últims mesos AUMSA ha adquirit diferents immobles a Plan Cabanyal-Canyamelar SA dins del paralitzat PEPRI del Cabanyal. Des de Compromís demanem a les diferents institucions implicades que centralitzen l’acció en una mateixa organització, i així evitar la duplicitat de càrrecs, treballadors, despeses i operacions vinculades, també unificar el criteri  i l’acció per a fer un pla integral d’ordenació per a tot el districte.

Joan Ribó ha denunciat l’adjudicació  de la redacció del planejament de la Marina , que contracta una entitat (AUMSA) però paga un altra (Consorci València 2007), sense un procés obert i competitiu, com marca la Llei de Contractació de les Administracions Públiques, ja que es tracta d’un contracte de 52.000 €. L’Auditoria de 2012 denúncia de forma reiterada aquesta pràctica en la forma de funcionar de l’equip de Rita Barberà. Una pràctica que no cal oblidar ha estat qüestionada amb amenaça de imputació en el cas Nóos i que cal donar per finalitzades estes pràctiques d’una vegada per totes.