Durant el curs escolar 2012-2013 la quantitat de queixes presentades per les distintes AMPA dels  centres escolars de la ciutat van ser molt nombroses. Des de Compromís hem demanat solucions per a les deficiències que els centres presentaven. Les  deficiències tant estructurals com de conservació i de neteja en les rodalies de molts del centres de la nostra ciutat són nombroses. Per a la regidora de Compromís Consol Castillo “és imprescindible saber de forma objectiva en quines condicions es troben els nostres centres escolars, quin nivell de reparació, neteja de rodalies… per tal de clarificar de qui és la responsabilitat de solucionar les mancances, i així estalviar a tota la ciutadania la batalla entre les administracions local i autonòmica, que van passant-se la pilota d’una a l’altra.”

Des de Compromís hem sol·licitat que els serveis tècnics de l’Ajuntament realitzen una auditoria tècnica on facen constar les deficiències i necessitats observades en les distints centres escolars de la nostra ciutat per tal de procedir immediatament a la seua solució en el cas de que la responsabilitat siga municipal, i en cas que es tracten d’obres majors per instar a la Conselleria a que de forma urgent procedisca a complir amb les seues obligacions.

Així mateix des de Compromís  denunciem la falta de solució definitiva en el tema del transport per als alumnes de les pedanies, els quals van ser reubicats a instància de l’administració a un sol centre: El Saler en el cas de les pedanies del sud i a Benifaraig en el cas de les del nord. Ara fa un any el regidor de pedanies Vicente Aleixandre i el regidor d’Educació Emilio del Toro es van comprometre al Ple de l’ajuntament i a hores d’ara el tema està igual. “El PP i més encara, la Sra. Barberà només s’interessen pels grans esdeveniments en aquesta Ciutat. Quan es preocuparan per les persones? Li importen els nostres xiquets i xiquetes?”, ha declarat la regidora de la formació valencianista, ecologista i d’esquerres, qui a més ha afegit que “Cal tant una intervenció urgent i prioritària tant a nivell d’infraestructures com una revisió dels serveis de transport i menjador escolar

Per acabar, al Ple de setembre Castillo demanarà que als pressupostos de 2014 s’incloga una aplicació pressupostària a Benestar Social on l’Ajuntament se’n faça càrrec de la diferència entre l’import de la beca de menjador, tant pel que respecta al preu del menú diari com pel que fa als dies que es poden pagar amb la beca. “Els escolars valencians que tinguen necessitat d’optar a una beca de menjador han de tindre garantit el menjar en la seua totalitat tots els dies del curs escolar”, ha declarat per finalitzar Consol Castillo.

 

Declaracions de Consol Castillo sobre l’inici del curs escolar a València