L’Ajuntament de València ha publicat al DOCV i amb data 30 de juliol de 2013 el document d’incidència en el compte de liquidació provisional del projecte de reparcel·lació forçosa de  l’execució de sentències del PAI Camí de les Moreres II de València. En l’edicte es concedeix un mes als afectats a partir del dia 31 de juliol a fi de consultar la documentació i, en el seu cas, formular al·legacions pertinents.

Compromís considera totalment improcedent que l’Ajuntament de València done el mes d’agost com a termini per a presentar al·legacions. “Un mes on és molt difícil en primer lloc assabentar-se per estar molta gent de vacances, sent quasi impossible contactar amb qualsevol persona que conega el tema en profunditat per estar en període vacacional tot l’aparell judicial i ser aprofitat per la majoria de les persones relacionades amb el mateix per a prendre’s les vacances”, ha comentat el portaveu de la formació d’esquerres, ecologista i valencianista.

Dóna la sensació que l’Ajuntament vol complir la norma, com no pot ser d’una altra manera, però intentant que s’assabente i presente al·legacions el menor número de persones possibles. “Aquesta era una pràctica habitual del franquisme que ja creiem oblidada”, ha declarat Joan Ribó, qui ha afegit que ”No deixa de ser una tremenda ironia veure com en el document de l’empresa Nazaret y Desarrollo SA, responsable del projecte de reparcel·lació s’afirma amb claredat que “el procedimiento debe estar caracterizado por los principios de publicidad y contradicción”. Qualsevol persona sap que la publicitat en agost és el camí ideal per a fer publicitat (necessària jurídicament) sense fer-la realment.”

Compromís reclama a l’Ajuntament que prorrogue almenys vint dies el termini per a presentar al·legacions de manera que totes les persones afectades puguen presentar les al·legacions que consideren en temps i forma. De fet el document de retaxació de càrregues d’urbanització fou presentat per l’empresa a l’ajuntament també el mes d’agost de l’any 2011 i, a dia d’avui, el dit document encara no està aprovat motiu pel qual no entenem que es tinga ara tanta pressa.

Volem recordar que l’Ajuntament de València ja duu sobre les seues formes de procedir massa sentències judicials condemnatòries en temes de caràcter urbanístic. “Fem les coses bé i fem-les respectant el temps de les persones”, ha declarat per finalitzar Joan Ribó.

Declaracions de Joan Ribó sobre el PAI Moreres II