Castillo: “La sentència en qüestió ha desmontat jurídicament tos els arguments que les defenses dels exdirectius imputats de CACSA han sostingut davant el jutge Castro, en el cas Nóos”

La regidora del Grup Municipal Compromís en el Ayuntamiento de Valencia, Consol Castillo, li ha preguntat a l’alcaldessa de València, Rita Barberà, si CACSA ja ha fet efectiu el pagament de l’ICIO del Palau de les Arts de València i els prop de 900.000 euros d’interessos de demora.

En data 20 de maig del 2013, Castillo va preguntar al regidor d’Hisenda, Silvestre Senent, per les accions què pensava portar l’Ajuntament de València per a reclamar a CACSA l’import de l’ICIO (Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres) del Palau de les Arts, que ascendia a 6.231.403,47 euros.

”Amb una lacònica resposta, Senent ens va dir que la citada liquidació estava en termini voluntari de pagament i que el mateix finalitzava el 5 de juny. El ben cert és –segons la regidora nacionalista– que des del 27 de juliol del 2010 fins a juny del 2013 s’han devengat quasi de 900.000 euros d’interessos de demora”.

A partir del 5 de juny, hem entrat en el període de recàrrec d’apremi. “Si la Generalitat, a través de CACSA, no fa efectiu el pagament, els interessos aniran apujant i, per tant, serà una quantitat molt major als 900.000 euros, que l’Ajuntament de València ha d’exigir d’immediat”.

Castillo ha carregat durament contra els directius de CACSA per haver demanat la bonificació del 95% de l’ICIO amb el pretext de ser una entitat social, cultural o artística i estalviar-se, d’aquesta manera, un impost que el paguen tots els qui fan obres en la ciutat de València. “La justícia ha fallat contra els interessos de CACSA i a favor de l’Ajuntament”. De fet, la sentència diu textualment que CACSA “es va constituir com a societat anpònima amb subjecció al dret privat i en competència amb altres societats que actuen en el mercat i que per tant no constitueixen entitats de dret públic”.

La sentència ha desmontat jurídicament tos els arguments que les defenses dels exdirectius imputats de CACSA han sostingut davant el jutge Castro, en el cas Nóos, ja que quan els interessa utilitzen l’argument que són una societat anòmina, com en el cas Nóos, i ara, per a no pagar un impost, diuen que són una entitat cultural”.

La regidora de Compromís ha exigit a l’alcaldessa de València que faça totes les gestions pertinents davant Alberto Fabra perquè pague els més de 7.000.000 d’euros que, sols per l’ICIO del Palau de les Arts, li deuen als ciutadans de València.