Soriano ha informat que el seu grup va demanar paper reciclat al 2011 però des de l’Oficina de Subministrament se’ns va anul·lar la comanda perquè no serveis paper reciclat

La regidora de Compromís en l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha proposat, a través d’una moció, que l’Ajuntament canvie el paper actual (ecològic però no reciclat) a paper reciclat (i ecològic) per tal que s’utilitze de forma preferencial en tots els seus serveis i resta de departaments de l’administració municipal.

Soriano ha afirmat el regidor Vicent Igual, responsable de Serveis Centrals Tècnics, no acaba de comprendre la diferència entre paper ecològic i paper reciclet. De fet, en resposta a una pregunta de Compromís sobre la quantitat de paper utilitzat per l’Ajuntament, Igual ens ha contestat que tot el paper utilitzat és ecològic.

La regidora de Compromís ha assenyalat que “és una bona notícia que l’empresa subministradora de paper a l’Ajuntament de València use tècniques respectuoses amb el medi ambient. Una bona noticia que considerem que no és suficient i davant la qual cal donar un pas endavant, seguint l’anunci de l’Estratègia front al Canvi Climàtic València 2020, per reduir les emissions a l’atmosfera en els hàbits quotidians”.

Soriano ha apostat perquè l’Ajuntament de València utilitze paper reciclat, ja que seria un pas molt important en la conservació dels boscos i, sobretot, per la quantitat d’aigua i electrecitat que s’estalvia en la seua fabricació”. La regidora de Compromís ha informat que el seu grup va demanar paper reciclat al 2011 però des de l’Oficina de Subministrament se’ns va anul·lar la comaanda perquè no serveis paper reciclat.

Soriano ha assenyalat que segons informació recollida a la Bio-Oficina de l’Ajuntament de València, “reciclar 100 quilograms de paper salva la vida de 7 arbres”. Per això, “cal un discurs polític coherent per part del govern del PP, demanem una aposta decidida per part de l’Ajuntament per treballar en paper reciclat”