Ribó: “Un Anell Ciclista, segons l’encertada definició de la pionera associació ciclista València en Bici, que articule la mobilitat ciclista al voltant de tot el centre urbà, i esdevinga un emblema i un referent”

El portaveu de Compromís en l’Ajuntament de València, Joan Ribó, defensarà, en una moció a la Comissió d’Urbanisme, que l’Ajuntament de València faça un estudi del disseny de l’Anell Ciclista que compte amb la participació de tots els agents socials i econòmics implicats, com pots ser València en Bici i altres, així com que “s’aprofite la construcció de l’anell ciclista per a completar aquells carrils bicis i vies ciclistes que es tallen abruptament, sense que tinguen continuïtat en el seu recorregut”.

Ribó ha assenyalat que València està experimentant, feliçment, un notable increment d’usuaris de la bicicleta. Una circumstància molt positiva que a poc a poc pot contribuir a fer de la nostra ciutat un lloc més amable, més eficient econòmica i energèticament, més saludable i ambientalment segura.

No obstant això, Ribó ha explicat que “el model territorial vigent, a totes llums desordenat, ha comportat l’increment exagerat d’infraestructures viàries, limitant durant anys el creixement de l’ús de la bicicleta”. En els últims temps s’ha intentat corregir aquest desequilibri, encara que de manera no sempre encertada i sense un pla coherent d’extensió de la infraestructura ciclista, supeditat a les necessitats dels vehicles a motor, especialment el cotxe privat. Per exemple, dels molts coneguts: la negativa a incloure una via ciclista a la recent remodelació de les Grans Vies.

Per a corregir aquest desequilibri i donar l’impuls definitiu a l’ús de la bici, cal impulsar la creació d’un corredor ciclista al llarg de tot el perímetre de la Ronda Interior de València. “Un Anell Ciclista, segons l’encertada definició de la pionera associació ciclista València en Bici, que articule la mobilitat ciclista al voltant de tot el centre urbà, i esdevinga un emblema i un referent, ja no només per a la ciutadania local, també per al turisme europeu i d’altres continents, que de manera creixent ens visita”.

La inversió seria mínima, segons Ribó, ja que no es tracta de construir una gran infraestructura i a banda tindrà retorn immediat per al comerç, el turisme. En estudi recent d’una consultora nord-americana, s’afirma que a Nova York les vendes de comerç amb carrils bicis propers s’han incrementat un 49% davant el 3% de mitjana de la ciutat. L’Anell Ciclista de la Ronda Interior de València permetrà recórrer sosteniblement aproximadament 4’6 Km d’història, cultura, oci i comerç.

Descarrega en PDF: Document Ronda Interior Compromís per València