Ribó: “En València comencem a veure cotxes elèctrics en algunes empreses de distribució alimentària però cap particular pot plantejar-se la seua adquisició pel senzill motiu de què en la ciutat no hi ha punts de recàrrega públics”
El portaveu de Compromís en l’Ajuntament de València, Joan Ribó, ha denunciat la política de cartró pedra i d’anuncis electorals que mai arriben a cap lloc per part de l’alcaldessa de València, Rita Barberà, a propòsit de l’estat en que es troba la primera cabina telefònica adaptada per a albergar punts de recarrega de cotxes elèctrics.
Ribó ha explicat que en juny del 2010 l’alcaldessa Barberá va inaugurar a la plaça de l’Ajuntament la primera cabina telefònica adaptada per a albergar punts de recàrrega de cotxes elèctrics. “Un projecte fet conjuntament amb Telefònica i ENDESA i amb el qual es pretenia demostrar la ‘modernitat’ de l’ajuntament i la seua vocació d’adaptar-se a les noves tecnologies de l’automòbil contribuint, a la vegada, a disminuir la càrrega de gasos d’efecte hivernacle que emet València”.
Segons Ribó, “tres anys després la foto que vos facilitem és millor que cap altre argument per demostrar en què ha quedat de la suposada voluntat modernitzadora de la ciutat de València que propugna la Sra. Barberá. Res, absolutament res, més que propaganda electoral i un pobre cartell en el sòl que ens recorda aquell acte inaugural i aquella voluntat suposadament modernitzadora”. Des de Compromís li hem preguntat a la Sra. Alcaldessa que ha quedat tota aquella promesa, quants diners li ha costat a l’ajuntament i si s’ha donat algun pas en el compromís d’introduir en València un sistema de “car-sharing” de cotxes elèctrics.
El portaveu de Compromís ha assenyalat que “mentre València es queda en fotos pre electorals, les fàbriques de cotxes comencen a construir en sèrie cotxes elèctrics, algunes d’elles ho fan en Espanya, que inicien la seua entrada en el mercat automobilístic. En València comencem a veure cotxes elèctrics en algunes empreses de distribució alimentària però cap particular pot plantejar-se la seua adquisició pel senzill motiu de què en la ciutat no hi ha punts de recàrrega públics. Només es pot recarregar en alguns garatges la majoria d’ells particulars”.
D’altra banda, “no deixa de ser escandalós que València participe en un programa de mobilitat sostenible en Grecia a nivell europeu basant-se en ‘su experiencia en este ámbito y el rol que jugará en el proyecto. En este sentido, participará en dos acciones piloto, la primera utilizará vehículos de mercancías eléctricos para la distribución de última milla”. Com és possible fer tanta propaganda amb tant poc de contingut? Com és possible parlar de vehicles elèctrics quan no hi ha cap experiència en la ciutat per culpa d’incomplir sistemàticament les promeses?.
En conclusió, Ribó ha lamentat que la modernitat de la Sra. Alcaldessa siga només de façana, pura propaganda electoral. “El cotxe elèctric no contamina l’aire de les ciutats, és molt més barat de manteniment, és silenciós i, en general, presenta moltes avantatges per a la mobilitat en una ciutat malgrat el seu elevat cost d’adquisició en estos moments”.