Castillo: “Barberà ha hagut de reconéixer que no ha pogut convéncer la ministra de Foment per a incloure l’edifici en l’1% cultural i, per això, ha preferit retirar de l’ordre del dia el punt, abans que no acceptar la cessió de l’edifici”

La regidora de Compromís a l’Ajuntament de València, Consol Castillo, ha denunciat que l’equip del govern de Rita Barberà ha retirat de l’ordre del dia de la Junta de Govern Local, de hui divendres, el punt que feia referència al Col·legi de l’Art Major de la Seda. Castillo ha assenyalat que aquest moviment d’última hora per part de Rita Barberà es deu al fet que no han aconseguit un compromís ferm del Govern de Mariano Rajoy per a incloure el Col·legi Major en la llista d’inversions del Ministeri de Foment a compte de l’1% cultural.

Castillo ha acusat a Rita Barberà de tindre menys pes polític que Alberto Fabra i això ja és dir molt. La regidora de Compromís ha lamentat aquesta situació incomprensible ja que els propietaris de l’immoble havien aprovat per unanimitat la cessió per 50 anys a l’Ajuntament de València a canvi que l’immoble fóra rehabilitat a càrrec de l’1% cultural, com a via per a garantir el seu futur i aturar el seu deteriorament.

“Una vegada més, Rita Barberà ha venut la pell de l’òs abans de caçar-lo, ja que el mes passat fins i tot li van buscar una destinació: ser el Museu de l’Espolí. Hui Rita Barberà ha hagut de reconéixer que no ha pogut convéncer la ministra de Foment i, per això, ha preferit retirar de l’ordre del dia el punt del Col·legi Major, abans que no acceptar la cessió de l’edifici”, ha destacat Castillo.

La regidora de Compromís s’ha preguntat “ara, els propietaris del Col·legi de l’Art Major, a qui li han de demanar responsabilitats, senyora Barberà? El ridicul de Rita Barberà encara és més greu quan els propietaris de l’edifici estaven disposats, i així es reflectia al conveni que s’ha retirat de l’ordre del dia de la Junta de Govern Local, a posar el 25% dels cost del projecte”.

Castillo li ha exigit a Rita Barberà que canvie de xip, que s’oblide del victimisme contra Zapatero, que es pose les piles i siga tant contundent amb el govern de Rajoy com encara ho és contra el de Zapatero, a l’hora de reclamar a Rajoy.