Castillo: “La realitat els està superant dia a dia. No tenen cap tipus de planificació per fer front una realitat que, d’altra banda, es veia vindre”

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha criticat durament la falta de sensibilitat de l’equip de govern del PP que, en el Ple del divendres passat, va tombar la proposta de Compromís de dotar de recursos Serveis Socials a fi que els xiquets i xiquetes de la ciutat tinguen garantir el menjar, que fins la setmana passada venia oferint els menjadors escolar.

Consol Castillo ha volgut recordar la veu d’alarma del president del President del Banc d’Aliments de València, que sense anar més lluny aquest matí demanava la implicació de les institucions públiques a fi de poder garantir, amb donacions urgents d’aliments, el menjar als xiquets i xiquetes que ja no poden gaudir del menjador escolar, que garantia la majoria de vegades una “una menjada de calent al dia”.

La regidora de Compromís també ha explicat que Casa de la Caritat va denunciar el dilluns l’augment de prop del 40% de demanda de menjar, a causa que el dilluns ja no hi havien menjadors escolars. “La proposta de Compromís era del tot oportuna i venia a plantejar la necessitat de dotar de recursos aquestes xarxes de solidaritat, que estan al límit, perquè la situació econòmica i d’emergència social també està al límit”.

Castillo ha denunciat la inacció, la falta de sensibilitat i les polítiques tremendament injustes de l’equip de govern del Partit Popular en l’Ajuntament de València. “La realitat els està superant dia a dia. No tenen cap tipus de planificació per fer front una realitat que, d’altra banda, es veia vindre”.

Per això, la regidora de Compromís ha exigit a l’equip de govern reconega que va estar un error no aprovar, divendres passat, la moció de Compromís en què es demanava que s’habilitara els mecanismes amb els directors i directors dels Centres Municipals de Serveis Socials i dels centres escolars per garantir que tots els xiquets i xiquetes valencians tinguen l’alimentació garantida en els mesos d’estius.

“Hui més que mai és necessària aquesta proposta”, ha manifestat Castillo, qui ha insistit en demanar a l’Ajuntament de València que ho faça possible i també que dote de recursos aquestes xarxes de solidaritat per a garantir el menjar dels més vulnerables i assumisca el seu deure davant el crit d’alarma i auxili de les Organitzacions No Governamentals que estan treballant en la paliació de la pobresa.