Castillo ha manifestat la seua sorpresa davant aquest fet, ja que entén que “si la guàrdia és un servei singular i extraordinari, els caps de la Policia Local reclamen un pagament que és periòdic i ordinari, no ens quadra la informació”

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha informat que l’Ajuntament de València, en la Junta de Govern Local de hui divendres, ha acordat pagar 141.347,84 euros en concepte de guàrdies de febrer a desembre de l’any 2012, dels alts comandaments de la Policia Local de València.

Castillo ha mostrat “la seua perplexitat davant aquest acord de pagament ja que es farà amb els informes tècnics en contra, per part de la Intervenció General i de l’Assessoria Jurídica de l’Ajuntament de València”. Els informes tècnics diuen que no queda acreditat en l’expedient de la Junta de Govern Local que s’haja autoritzat prèviament la realització de serveis extraordinaris d’acord amb el que estableix l’article 45 de l’Acord Laboral del Personal Funcionari 2012-2015.

Els alts comandaments de la Policia Local de l’Ajuntament de València venien reclamant el pagament de 179.360 euros en concepte de gratificacions per serveis extraordinaris, és a dir, guàrdies de l’any 2012. D’acord amb el Protocol de la Policia Local, “la guàrdia es considera un servei singular a realitzar pels funcionaris de policia dels grups A i B, és a dir, intendent general en cap, intendent general, intendent principal i intendent i inspector, els dissabtes, diumenges i dies festius que s’establisquen anualment”.

Segons ha tingut accés el Grup Municipal Compromís, “les quantitats reclamades pels alts comandaments de la Policia Local són regulars i periòdiques, almenys durant l’any 2012”. Castillo ha manifestat la seua sorpresa davant aquest fet, ja que entén que “si la guàrdia és un servei singular i extraordinari, els caps de la Policia Local reclamen un pagament que és periòdic i ordinari, no ens quadra la informació”. La regidora de Compromís ha exigit al regidor delegat de Seguretat Ciutadana, Miquel Domínguez, que aclarisca el transfons d’aquest acord de pagament i perquè en els alts càrrec de la Policia Local acorden guàrdies periòdiques”.

Castillo critica que, en un moment de la pitjor de les crisis i amb un escenari proper de 100.000 aturats en la ciutat, l’Ajuntament de València balafie prop de 150.000 euros en pagament de guàrdies. “Gratificar els alts comandaments de la Policia, quan hi ha dubtes de la seua legalitat, i no invertir aquest diners en politiques de creació de llocs de treball, és una indecència que des de Compromís denunciem”.