Ribó: “Els quasi 100.000 fallers i falleres que desfilaren en l’ofrena de flors a la Mare de Déu durant les últimes falles van veure Dolors Carrasquilla en la seua protesta. No va representar cap problema”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha exigit a l’alcaldessa Rita Barberà que no desallotge a la malalta Dolors Carrasquilla de la Plaça de la Mare de Déu amb l’excusa de les celebracions de la Mare de Déu dels Desamparats.

Des de Compromís, ha indicat Ribó, “volem ressaltar la incongruència religiosa, ètica i moral que suposa pretendre desallotjar a una persona que pateix una malaltia degenerativa i que ha vist retallades de forma dràstica les seues prestacions sanitàries com explicita en la seua protesta. Fer-ho en nom d’uns actes religiosos ens sembla ofensiu i contradictori per a qualsevol persona catòlica. No es pot enviar la Policia Local a acovardir Dolors amb possibles multes, accions de represàlia o desallotjaments forçats”. És una acció inhumana i ho volem reiterar: És un acte profundament contradictori amb els arguments esgrimits per a fer-ho: Els actes religiosos amb motiu de la Mare de Déu dels Desamparats.

Fa més de dos mesos que Dolors Carrasquilla està en la Plaça de la Mare de Déu per manifestar la seua protesta de forma permanent. En aquestos dos mesos ha vist passar grans aglomeracions de gent. Per exemple els quasi 100.000 fallers i falleres que desfilaren en l’ofrena de flors a la Mare de Déu durant les últimes falles.

Segons Ribó, “en cap moment es va presentar cap problema amb la seva presència. D’altra banda, Dolors ha tingut oferiments de la policia autonòmica per a protegir els pocs metres quadrats que ocupa mitjançant tanques i personal. Cal deixar-ho clar, Sra. Barberà, no és una qüestió de seguretat. Abans al contrari, és una decidida voluntat d’amagar una reivindicació legítima, provocada pels retalls sanitaris que es vol amagar amb excuses inconfessables”.