Ribó: “a més multes, majors beneficis. Per a l’empresa hi ha una necessitat recaptatòria objectiva per a obtenir beneficis, necessitat que, amb seguretat, patiran tots els ciutadans conductors de vehicles que circulen per València.”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha manifestat que “la proposta de la Regidoria de Seguretat Ciutadana de posar en marxa un contracte amb una empresa privada per a què col·loque sistemes de control als semàfors per a sancionar els vehicles que no respecten el roig és una proposta, a la qual no li neguem les bones intencions, però que està carregada de perills”. El sistema, segons la informació de què disposem, serà instal·lat i serà propietat d’una empresa privada que la gestionarà. Amb les multes que es produisquen com a conseqüència dels controls es finançarà a l’empresa mitjançant una part del total de les mateixes.

Ribó ha assenyalat que “no cal ser un gran economista per a saber que els beneficis de l’empresa estaran directament relacionats amb el nivell i la quantitat de multes imposades. Per tant, a més multes, majors beneficis. Per a l’empresa hi ha una necessitat recaptatòria objectiva per a obtenir beneficis, necessitat que, amb seguretat, patiran tots els ciutadans conductors de vehicles que circulen per València. El mecanisme que es vol establir és un mecanisme pervers. Serà una font continua de conflictes i problemes amb la ciutadania. Una forma de procedir que no podem més que rebutjar”.

Compromís entén i comparteix que cal millorar la disciplina i respecte al codi de la circulació en els carrers de València. Segons Ribó, “és fonamental per a millorar la seguretat de vianants, ciclistes i dels mateixos usuaris dels vehicles. Però hi ha moltes formes de fer-ho”. En primer lloc, cal millorar l’educació vial. Cal pensar en ficar guàrdies dormits en els passos de zebra dels carrers secundaris. Cal reorganitzar el control semafòric per a què no incite a agafar velocitats superiors a 50 Km/h o 30 Km/h. I cal també sancionar als que es neguen a respectar les normes. Però no es pot reduir tot a ficar multes. “Ficar multes és el últim recurs no l’únic com sembla desprendre’s de la proposta dels Sr. Domínguez”.

A més a més, i en qualsevol cas, “és intolerable privatitzar un servei públic tant sensible com el que vol instal·lar-se. A banda de l’evident afany recaptatori de l’empresa, la desconnexió amb els serveis municipals de seguretat i circulació vial generarà tot tipus de problemes com ja està passant en altres serveis privatitzats com són per exemple el tema de l’aparcament temporal en el carrer o el tema de la grua que generen molts problemes als afectats per la manca de serveis i molèsties que suposa la constant voluntat de fer negoci”, ha conclós Ribó.