Ribó: Posar un mínim de 350 € per a poder fraccionar el pagament deixa fora a amples capes de població que són, precisament, les que més necessiten aquesta mesura en la situació actual

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha informat que ha defensarà una moció, en la Comissió d’Hisenda, sol·licitant que es puga fraccionar el pagament d’impostos i taxes, no sols a aquells tributs que tenen un valor mínim de 350 € sinó a qualsevol quantitat donat que molts impostos municipals, per exemple el IBI, que afecten a les persones més castigades per la crisi estan per sota d’aquesta quantitat i no poden ser fraccionats. Així l’Ordenança Fiscal General, en el seu article 29 contempla l’aplaçament i fraccionament del pagament però en el seu apartat segon fica un mínim de 350€ per a poder realitzar aquest pagament aplaçat.

Ribó ha explicat que “en estos moments hi ha moltes famílies que no disposen d’aquesta quantitat en un mes per a realitzar el pagament. Cal tenir en compte que una vegada acabat el subsidi d’atur, l’ajuda extraordinària del pla Prepara és només de 400 €/mes per una duració màxima de sis mesos. A més d’açò, hi ha molts milers de persones en atur sense rebre cap tipus de prestació d’ajuda. Haver de pagar una quantitat fins a 350 € en un mes no és precisament una forma de facilitar el pagament dels deutes tributaris en un període com l’actual. Posar un mínim de 350 € per a poder fraccionar el pagament deixa fora a amples capes de població que són, precisament, les que més necessiten aquesta mesura en la situació actual”.

El portaveu de Compromís considera que és molt important adaptar les normes tributàries de l’ajuntament a l’actual situació de crisis. “Reiteradament hem exigit el pagament de taxes als caixers automàtics dels bancs instal·lats en els carrers. Tots els anys demanem que els signes exteriors de riquesa (per exemple els cotxes d’alta gama i cilindrada) tinguen una càrrega tributària major en la mesura que ho permet la legislació actual. Mai ens ha fet cas fins ara el govern de Dª Rita Barberà. Exigim que, almenys, tinga en compte la pèssima situació econòmica que viuen milers de valencians i facilite el pagament dels seus tributs encara que açò supose una major càrrega de treball pels serveis de fiscalitat de l’ajuntament”.