Consol Castillo, regidora de Compromís: “Rita Barberà, i el Partit Popular impedeixen que, les famílies que han patit el desnonament dels seus habitatges víctimes de l’execució hipotecària, puguen compensar-se el pagament de l’impost sobre el Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, l’antiga plusvàlua”.

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, defensà el passat dimarts dia 26 de març una moció en el ple de l’Ajuntament de València, per a que aquest cancel·lara, per la via de la compensació, l’impost de la plusvàlua a les persones que han estat víctimes d’un desnonament a conseqüència de l’impagament del crèdit o préstec garantit amb hipoteca del seu habitatge habitual.

En ciutats com Barcelona, des del 5 de desembre, l’Institut Municipal d’Hisenda ja ho posa en pràctica oferint a les persones afectades per una execució hipotecària que han de pagar la plusvàlua, que s’acullen a un programa d’ajuts socials per a compensar aquest pagament. L’Ajuntament es fa així càrrec de l’import de l’impost, a través dels tràmits administratius, sense que el ciutadà desnonat haja d’intervindre més en el procés, que “prou tenen amb el terrible fet que implica perdre la casa”

Castillo va afegir que “la Societat de Gestió d’Actius Immobiliaris provinents de la reestructuració Bancària (Sareb), se li ha exonerat del pagament de l’impost de plusvàlua per tots els immobles que li seran adjudicats”. Es a dir que, una vegada més el PP i Rita Barberà, apliquen una doble vara de medir, són contundents amb els que ara ho estan passant malament, però són dòcils amb els poderosos

Compromís també proposa, en la moció, que més enllà d’aquesta mesura, també se’n posen d’altres en marxa com posar pisos a disposició dels serveis socials municipals per a acollir a persones desnonades. “En molts barris, ja hi ha iniciatives ciutadanes, que valorem molt positivament, que es dediquen a buscar reallotjament a persones que són víctima del genocidi financer que hi ha darrere dels desnonaments. L’Ajuntament ha de tindre l’obligació moral de que aquestes iniciatives de solidaritat ciutadana puguen tindre èxit mentre el drama dels desnonaments no s’acabe amb una llei justa que convença totes les parts”.