Compromís considera un fracàs evident l’última restauració de la platja de la Garrofera, després de l’encallament dels bucs Celia i BS Sunrise. En concret, després del desencallament, que es va allargar durant moltes setmanes, els responsables dels dos bucs van haver de pagar 600.000 euros per a restaurar la platja de la Garrofera. Des de Compromís ja advertírem que aquesta solució era un pegat, perquè en realitat el gran problema de les platges del sud, més enllà de l’episodi gravíssim de l’encallament dels dos bucs, és que el Port de València fa de barrera impedint al regeneració natural de les platges.

Per a Pilar Soriano, regidora de Compromís “el vertader problema és que tenim uns governants incompetents que no han sabut posar fre a les aspiracions desmesurades del Port de València. Ja comencem a observar el gravíssim efecte que ha tingut la darrera ampliació del port, de forma que les nostres platges del sud, entre elles les que protegeixen el Parc Natural de l’Albufera, la nostra joia natural més preuada, estan patint ja un gravíssim efecte perquè s’està impedint la seua regeneració natural”, qui a més ha afegit “No només tenim i anem a tindre en el futur un gravíssim problema per al nostre entorn natural, sinó que per a evitar la degradació de les platges, haurem d’invertir quantitats ingents de diners per reparar les platges en el futur”.

A més, segons l’estudi d’impacte ambiental de l’ampliació del Port, aquest es comprometia a fer un seguiment anual de la regressió de les platges del Sud (que al mateix informe d’impacte es reconeixia). “On estan els informes?”, s’ha preguntat la regidora, que ha afegit “anem a tornar a reclamar que el Port assumisca d’una volta per totes la regeneració permanent de les platges. Ja està bé que el PP en lloc de defensar la nostra ciutat, es dedique a defensar uns altres interessos”.