Joan Ribó exigeix al regidor d’hisenda Silvestre Senent que done totes les explicacions a la ciutadania. “Ja són dos les persones que han corroborat el pagament de diners per al PP provinents de la depuradora de Pinedo. Un fet gravíssim que indicaria, presumptament, el finançament irregular del Partit Popular de València”, ha declarat el portaveu de Compromís.

Les declaracions de l’exgerent d’Emarsa publicades hui en un mitjà de comunicació suposen un punt d’inflexió en el cas. “No només confirmen totes les sospites que teníem sobre un dels casos de corrupció més greus sinó que a més, indiquen, presumptament, el finançament irregular del Partit Popular de la nostra Ciutat”, ha declarat Joan Ribó, portaveu de Compromís.

A les seues declaracions Esteban Cuesta ratificà el que ja se sabia, que els preus pel tractament de fangs provinents de la depuradora estaven inflats, de forma que els valencians hem estat pagant molt més del que costava. Però a banda de tot això, el més greu de tot és que l’exgerent ha confirmat que havia lliurat sobres amb diners al llavors president del PP de València i encara hui regidor d’hisenda de l’Ajuntament de València, Silvestre Senent, per a organitzar sopars amb els afiliats de la Ciutat.

Per a Joan Ribó “Si et botes la llei i acceptes sobres amb diners d’una trama corrupta per a actes del teu partit, així és més fàcil guanyar eleccions. Mentre els altres respectàvem la llei, uns altres sembla que no ho feien. I damunt volen donar-nos lliçons de democràcia als plens”.

També cal recordar que esta trama corrupta és la mateixa que va regalar bosses de luxe a l’Alcaldessa de València i que ella sempre ha defensat dient que són regals de cortesia. “Ho va tornar a repetir el ple passat de febrer a una pregunta del nostre grup. Doncs bé, reclamem a la Sra. Barberà que diga si els sobres amb diners regalats per organitzar sopars d’afiliats al Partit Popular són també un regal de cortesia”, ha declarat Joan Ribó.

Davant estos indicis tan evidents de finançament irregular del Partit Popular, Compromís presentarà hui un escrit a la fiscalia per reclamar l’obertura d’una investigació separada sobre el possible finançament irregular del Partit Popular.