Castillo : “després que el Jutjat Número 9 de Primera Instància de València haja obligat a la Casa Cuna Santa Isabel a facilitar expedients sobre casos de pressumptes xiquets i xiquetes robades”

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, proposarà en la Comissió de Cultura que se li retire el títol de Filla Adoptiva de València a Sor Aurora Gallego després que el Jutjat Número 9 de Primera Instància de València haja obligat a la Casa Cuna Santa Isabel a facilitar expedients sobre casos de pressumptes xiquets i xiquetes robades, davant les denúncies presentades per familiars que foren víctimes d’aquest fenomen abominable.

Castillo ha recordat que en juliol del 2011 el grup Compromís ja va votar en contra de la concessió del títol de Filla Adoptiva a favor de Sor Aurora Gallego Losada, aleshores directora de la Casa Cuna Santa Isabel, en la votació que va tindre lloc en la Comissió Informativa de Cultura i Educació, per entendre que “hi havia moltres ombres en la seua actuació al capdavant de la Casa Cuna, que caldria que s’aclariren abans d’haver fet aquest pas. Ha arribat el moment i la Casa Cuna està sent jutjada. Vam creure fa un any i creguem ara que Sor Aurora Gallego havia de donar moltíssimes explicacions abans d’haver rebut aquest reconeixement de la ciutat. I si Sor Aurora va rebre el títol de Filla Adoptiva va ser, precisament, per ser directora de la Casa Cuna, que ara està sent investigada”.

Castillo ha explicat que el número de casos de fills robats durant els anys seixanta i setanta no ha parat de créixer en els últims mesos, a tot Espanya, amb diverses denúncies davant la justícia i afecten, també i com no, a la Casa Cuna Santa Isabel, en la qual Sor Aurora Gallego ha tingut un paper més que fonamental, ja que va ser una de les seues promotores.

La regidora del Compromís ha recordat que “en els últims temps el número de denúncies sobre xiquetes i xiquets robats que apunten directament a la Casa Cuna Santa Isabel no ha parat de créixer, entitat, de fet, que manté amb la Diputació de València una conveni de col·laboració a fi d’acollir, acompanyar i orientar a dones embarassades o amb nens de menys de dos anys, amb situacions personals difícils”.

Un objectius més que lloables, segons Castillo, si no fóra perquè davant les denúncies dels xiquets robats, i que assenyalen a la Casa Cuna com a responsables, el que hi hauria d’haver són explicacions i assumpció de responsabilitat en tot cas i, pel que afecta a l’Ajuntament de València, la retirada del títol de Filla Adoptiva perquè no està complint amb els mèrits necessaris per a tal guardó.