Soriano:“tenim constàncies de denúncies de presència de paneroles i rates al Carme, a l’eix viari Reus-Ruaya, també a la zona de l’avinguda del Port (en concret al Jardí de la Plaça Francisco A. Bosch Ariño) per citar només uns casos”

La regidora del Grup Municipal Compromís, Pilar Soriano, ha proposat, a través d’una moció a la Comissió de Medi Ambient, que l’Ajuntament de València pose en marxa d’immediat un pla de xoc de desratització i control d’insectes a tots els barris de la ciutat.

Durant el present any, segons Soriano, la situació a la Ciutat de València de brutícia ha sigut especialment greu. “És una opinió generalitzada i compartida per part de la ciutadania que València està bruta, sobretot conforme ens anem allunyant del seu centre. Casos especialment greus són els que afecten als parcs infantils, on la presència de rates és més freqüent d’allò normal. Però les denúncies de presència de paneroles i rates al Carme o a l’eix viari Reus-Ruaya, i també a la zona de l’avinguda del Port (en concret al Jardí de la Plaça Francisco A. Bosch Ariño), la brutícia exagerada del barri dels Orriols, o les contínues queixes dels veïns i veïnes del Cabanyal per la brutícia i la presència de rates, per posar alguns exemples, demostren que el problema és generalitza”, ha explicat la regidora del Compromís.

Com a mostra, una entre moltes, Soriano ha adjunta en aquesta nota de premsa una fotografia d’una rata morta que estava a l’escocell de l’arbre durant dies fins que va ser finalment retirada pels serveis de neteja. En concret, aquest rosegador es va deixar allà durant dies a la zona del Jardí del Carrer Guàrdia Civil, just al costat d’un restaurant.

Soriano ha explicat, també, que ha presentat una nota interior a la regidora delegació de Sanitat, Lourdes Bernal, perquè envie una brigada de desratització el més prompte possible per fer front a la plaga de rates que està assotant el Jardí de la plaça Francisco A. Bosch Ariño, on hi ha un parc infantil i on hem tingut constància de la queixa dels veïns davant la Policia Local per comunicar aquesta situació lamentable i que posa de manifest les deficiències en la neteja de la ciutat..

La regidora del Compromís també ha fet preguntes a la Comissió de Medi Ambient per tindre informació sobre el programa de control de plagues a la Ciutat de València, especialment referida a rates i paneroles, amb quina freqüència s’ha dut a terme les accions necessàries per controlar aquestes plagues, quants operaris es dediquen a aquest control durant el present any i quins és el pressupost de control de paneroles i rates (i demés rosegadors) durant el present any i quin ha estat en els últims 5 anys.