Ribó:“l’empresa AUMSA no està obligada per llei a mantenir uns preus determinats. Si té uns màxims que posa la Generalitat però per sota dels mateixos pot adequar els preus dels seus immobles a les necessitats i peculiaritats de la ciutat”

 

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha proposat, a través d’una moció a la Comissió d’Urbanisme, que l’empresa municipal AUMSA adapte els preus de lloguer dels pisos i places d’aparcament a les condicions de mercat actuals per a tornar a fer atractiu el seu lloguer.

Segons Ribó, “l’empresa municipal AUMSA està patint en els últims mesos la rescissió de molts dels seus contractes de pisos de lloguer o de places d’aparcament. El motiu no és un altre que els canvis ocorreguts en els últims temps en el mercat immobiliari de pisos i places d’aparcament amb importants descensos dels preus com a conseqüència de l’esclafit de la bombolla immobiliària i de tota la crisi econòmica”.

Al final els usuaris, moltes vegades persones amb pocs recursos per estar en l’atur o en treball precaris, decideixen resoldre els seus contractes dels pisos o places d’aparcament per trobar-ne d’altres en el mercat lliure en millors condicions econòmiques, ha informat el portaveu del Compromís. “En el cas de les places d’aparcament es poden trobar places amb facilitat en llocs comparables i de qualitat semblant pel 65% dels preus d’AUMSA. Aquesta situació suposa per l’empresa municipal, a més d’incomplir la seua funció social bàsica, que ha de fer front fins i tot a les despeses de manteniment dels seus immobles que abans eren cobertes pels ingressos dels lloguers”.

Ribó ha manifestat que “l’empresa AUMSA no està obligada per llei a mantenir uns preus determinats. Si té uns màxims que posa la Generalitat però per sota dels mateixos pot adequar els preus dels seus immobles a les necessitats i peculiaritats de la ciutat”.

Sembla lògic i adequat des de tots els nivells que els immobles d’AUMSA estiguen ocupats al màxim per criteris socials, econòmics de l’empresa i fins i tot, de manteniment dels immobles. Es tracta només d’adequar els lloguers a la situació actual del mercat com estan fent les empreses privades en estos moments per a rendibilitzar llurs instal·lacions. En el cas d’AUMSA i donat el caràcter social dels seus immobles els preus haurien d’estar fins i tot per sota de les de mercat i no molt per damunt com es troben en l’actualitat.