Compromís per València vol denunciar que un altre any més, milers de persones s’han quedat sense plaça per a estudiar idiomes a l’Escola Oficial de la nostra ciutat. Per a Consol Castillo, regidora de Compromís “és una vergonya que el Partit Popular faça creure a la població que l’ensenyament de llengües estrangeres és una prioritat fent que fins i tot persones amb beca i sense contracte siguen ajudants d’anglès als nostres instituts, però deixe fora de l’ensenyament públic d’idiomes a més de 25.000 estudiants a la nostra ciutat. Açò és un prova palpable del que li importa al PP l’estudi d’idiomes.”

De fet, a l’octubre de l’any passat el PP votà en contra d’una moció de Compromís on es demanava que per a evitar aquesta situació, s’habilitara els instituts d’educació secundària per tal de cobrir eixa demanda. Però com no, el PP votà en contra al·legant que ja hi havia dos aularis fora de l’Escola d’Idiomes: el de l’institut Sorolla i el d’Alboraia. Per a Consol Castillo, “si l’experiència dels aularis ha funcionat correctament, per què no es pot ampliar a la resta d’instituts de València?”, que a més ha afegit “s’aconseguirien entre altres la creació de llocs de treball per tal de cobrir l’ensenyament i la descentralització en tots els barris de la ciutat d’aules d’idiomes.”

A més, des de Compromís creiem que l’ensenyament de llengües és molt important al sistema educatiu públic valencià. “Però com van a fer-ho els professors si la Conselleria no posa els mitjans adequats per al seu aprenentatge de llengües? Així és impossible”, ha afegit la regidora de la formació valencianista, ecologista i d’esquerres.

Per finalitzar, per a Compromís l’important en aquests temps de crisi és ser imaginatius i usar els espais que estan infrautilitzats. Aprofitar les aules dels instituts que actualment no estan ocupades per a ensenyar idiomes a la població seria una manera intel·ligent d’usar eixos espais i donar resposta a la gran demanda d’ensenyament de llengües que té ara mateix la població.