Castillo: “Sánchez de Leon, en només cinc mesos, ha esdevingut la delegada del govern més inepta de la història per la repressió de la Primavera Valenciana i pel despropòsit de no posar fre a la mascletà trampa de Rita Barberà”

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, ha exigit esta vesprada la dimissió del regidor de Seguretat Ciutadana, Miquel Domínguez, per la nefasta gestió de la seguretat durant el transcurs de la manifestació del moviment 15M als carrers de València i ha assenyalat que Paula Sánchez de Leon, en només cinc mesos al càrrec, ha esdevingut la delegada del govern més inepta de la història “no ja per la brutal repressió en la Primavera Valenciana, sinó pel despropòsit de no posar fre a la mascletà trampa de l’alcaldessa Barberà”.

Consol Castillo ha explicat que la seua petició de dimissió ve motivada pel canvi amb nocturnitat i alevosia del lloc de celebració de la mascletà de colors, quan des de feia mesos es sabia que la Plaça de l’Ajuntament seria el lloc elegit pel moviment 15M per acabar la seua manifestació el 12 de maig. La regidora del Compromís presentarà demà una bateria de preguntes per esbrinar els motius del canvi del format i el lloc dels focs d’artifici, qui va autoritzar els canvis i en base a quins motius es va fer.

La regidoras de Compromís ha manifestat que “Dominguez i, en última instància, Barberà haurien d’explicar als ciutadans quines valoracions prèvies van fer sobre els riscos que podria compartir fer coincidir el pas dels manifestants amb l’elevada quantitat de material pirotècnic”. Compromís ha preguntat, en aquest sentit, si es va demanar ex profeso un informe las responsables de seguretat perquè avaluaren els riscos potencials o van actuar moguts per altres interessos o estratègies.

Compromís també ha preguntat pels quilos de pòlvora que es tenia previst disparar, pel compliment de les normes de seguretat i, també, per si hi ha hagut modificacions en el contracte amb la pirotècnica pel canvi d’última hora.

Castillo ha mostrat la seua sorpresa en comparar l’actitud del regidor Domínguez, qui es va desplaçar en persona al macrobotelló per controlar l’operatiu de seguretat d’aquell event privat, en contrast amb l’actitud irresponsable i la seua absència el dia de la manifestació del 12M. “Senzillament intolerable en el gestor de la seguretat ciutadana de la ciutat de València. No va donar la cara i va posar en perill la vida de milers de ciutadans, mentre el dia del botelló es feia la foto”.