Castillo li recorda al regidor Igual la Conselleria de Cultura ha publicat l’ordre d’ajudes a ajuntaments per la promoció del valencià i anuncia que li preguntarà, d’ací quinze dies, si ha participat per a reforçar l’Oficina de Traducció Lingüística

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, li ha comunicat al regidor delegat de l’Area de Personal de l’Ajuntament de València que en data de hui s’ha publicat l’ordre 8/2012, de 23 d’abril, de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, per la qual es convoquen ajudes econòmiques destinades a ajuntaments i mancomunitats de municipis que realitzen activitats de promoció de l’ús del valencià.

Castillo ha explicat que s’ha vist obligada a recordar-li aquesta publicació en atenció a les respostes que, des que hi sóm presents a l’Ajuntament, ens ha vingut donant el senyor Vicente Igual, de falta de recursos econòmics, davant la nostra preocupació respecte a l’Oficina de Traducció Lingüística de l’Ajuntament de València i la falta de recursos humans per a assumir el volum de feina existent.

La regidora de Compromís ha valorat que “l’Oficina de Traducció Lingüística hauria d’estar dotada de més personal, atesa la feina i donat que és impossible que els actuals treballadors, dos en concret, puguen fer front a tota la paperassa administrativa que genera el tercer ajuntament de l’Estat espanyol. Com que el senyor Igual sempre ens dóna la mateixa resposta, que no hi ha consignació pressupostària suficient, doncs li recomanem que es presente a l’ordre 8/2012 i que fent cas del programa C, de l’Annex 1, i presente un projecte per a rebre els recursos que mai té i faça possible la normalització de l’ús del valencià en la vida interna de l’Ajuntament de València”.

Castillo li ha recordat que té 15 dies per a tal fi, comptadors a partir de l’endemà de la publicació de l’Ordre. “Ja li anuncie al senyor Igual que faré una pregunta al Ple per saber si s’han presentat per tal de tindre els recursos econòmics per reforçar l’Oficina de Traducció Lingüística”.

D’altra banda, Consol Castillo ha tornat a la Secretaria General del Ple de l’Ajuntament de València totes les respostes dels regidors de l’equip de govern que va rebre en el ple de la setmana passada i que no han estat respostes en la llengua en què va ser preguntades.

Castillo ha recordat que expressament, al peu de pàgina de cada pregunta, “vaig incloure el prec que les preguntes foren contestades en la mateixa llengua que han estat escrites. He de lamentar la situació, la falta d’educació i delicadesa. Vull recordar que una de les primeres mesures que vam prendre en el grup municipal Compromís va ser tornar la documentació per als regidors, perquè només estava escrita en castellà. Ara hem decidit fer el mateix donat que, per molt que ho hem pregat, no se’ns ha respost en valencià. Una falta de sensibilitat que deixa en paper mullat el Reglament de Normalització Lingüística”.